Combaterea dezinformării legate COVID-19 sau SARS COV 2

 

Pentru ca tot mai multe persoane dezinformează crezând poate că informează o să încerc sa vă spun pe scurt despre această temă din punctul de vedere al Instituțiilor competente ale Uniunii Europene ce măsuri s-au luat:

Criza coroanei a declanșat un val masiv de rapoarte false și înșelătoare în Europa. Instituțiile UE trebuie să lupte împotriva dezinformării, a rapoartelor false și a influenței străine alături de statele membre, societatea civilă și platformele online.

> Combaterea dezinformării din punctul de vedere al Parlamentul European găsiți în poza ataşată

> Combaterea dezinformării legate de coronavirus
din punctul de vedere al Consiliul Uniunii Europene este explicat în continuare:

Pandemia de coronavirus a fost însoțită de un val masiv de informații false și înșelătoare, tentative ale unor actori străini de a influența dezbaterile interne din UE, alimentate din plin de temerile elementare ale oamenilor și de rapiditatea cu care au circulat și s-au schimbat știrile. Informațiile de sănătate înșelătoare, afirmațiile false, teoriile conspirației și frauda în domeniul protecției consumatorilor pun în pericol sănătatea publică.

Uniunea Europeană și statele sale membre sunt hotărâte să combată eforturile depuse de actorii care încearcă să exploateze criza și pun viața cetățenilor în pericol sau care difuzează materiale de propagandă ori incită la ură. Pornind de la planul de acțiune din 2018 împotriva dezinformării, acest demers necesită acțiuni mai bine coordonate, în conformitate cu valorile noastre democratice.

Într-o comunicare comună, Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant propun cinci acțiuni concrete pentru crearea unei Uniuni Europene mai puternice și mai reziliente. Acestea vor fi integrate în activitatea viitoare a UE în materie de combatere a discriminării, în special în Planul european de acțiune privind democrația și în Legea privind serviciile digitale.

Criza a devenit un test privind capacitatea UE și a societăților sale democratice de a combate fenomenul dezinformării. Pentru o Uniune mai puternică și mai rezilientă, sunt esențiale câteva aspecte.

Combaterea înșelătoriilor online:

Comisia colaborează cu platformele online care participă la dialogul structurat pe tema combaterii înșelăciunilor din mediul online legate de pandemia de coronavirus, împreună cu autoritățile de protecție a consumatorilor. Comisia și Rețeaua de cooperare pentru protecția consumatorilor sunt în contact în mod regulat cu cele 11 platforme online majore: Allegro, Amazon, Alibaba/AliExpress, CDiscount, Ebay, Facebook, Google, Microsoft/Bing, Rakuten, Verizon Media/Yahoo și Wish pentru a discuta noi tendințe și practici comerciale legate de pandemie. Ca urmare, platformele online au raportat eliminarea a sute de milioane de oferte și reclame ilegale și au confirmat scăderea constantă a noilor anunțuri legate de coronavirus.

>Combaterea dezinformării din punct de vedere al Comisiei Europeane:

Pentru a contribui la repararea daunelor economice și sociale cauzate de pandemia de COVID-19, Comisia Europeană, Parlamentul European și liderii UE au convenit asupra unui plan de redresare care să ne ajute să ieșim din criză și să punem bazele unei Europe moderne, mai durabile.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: