Take a fresh look at your lifestyle.

Comisia Europeană acționează “servo-direcția” pe Justiție

derapajele din anumite state în atenția CE

149

Funcționalitatea statului de drept preocupă din ce în ce mai mult autoritățile Uniunii Europene

După raportul întocmit de Comisia Europeană, privitor la respectarea și funcționalitatea statului de drept în Uniunea Europeană, Parlamentul European avansează îndrăzneț în direcția apărării valorilor fundamentale europene și democrației.
Inițiativa a fost declanșată și de îngrijorările privitoare la abaterile unor state ca Ungaria sau Polonia, de la valorile europene.

⚠️Atenție: se prevede ca în cazul în care există derapaje grave în privința justiției și democrației, asistența financiară UE să fie suspendată pentru respectivul stat.

Săptămâna aceasta se va dezbate și vota în plen,unui mecanism permanent de monitorizare a garantării statului de drept la întreg nivelul tuturor celor 27 de state membre.

Inițiativa legislativă care vizează „tendințele autocratice și neliberale” și „corupția, dezinformarea și capturarea statului” va fi dezbătută luni și adoptată miercuri.

………

sursa Gregoriana Tudoran – consultant pentru proiecte europene
 

Vino alaturi de noi pe facebook!
Daca doresti ne poti sustine activitatea prin paypal


Alătură-te grupului nostru de Facebook

Comunitatea Diaspora.Ro

1 Comentariu
  1. Radu spune

    “Săptămâna aceasta se va dezbate și vota în plen, crearea unui mecanism permanent de monitorizare a garantării statului de drept la întreg nivelul tuturor celor 27 de state membre.
    Inițiativa legislativă care vizează „tendințele autocratice și neliberale” și „corupția, dezinformarea și capturarea statului” va fi dezbătută luni și adoptată miercuri.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More