Take a fresh look at your lifestyle.

Constanța – Acțiune comună a Secției 2 Poliție Rurală Mihail Kogalniceanu cu autoritățile Franceze în combaterea traficului de persoane

36

Cu sprijinul activ al Eurojust, autoritățile române și franceze au luat măsuri împotriva proxenetismului și traficului de persoane. În urma înființării unei echipe comune de anchetă (JIT) prin intermediul Eurojust, a fost organizată o zi de acțiune, care a dus la arestarea mai multor suspecti, șapte în România și trei în Franța. Doi suspecți au primit mandat european de arestare. Au fost percheziționate cinci locuinte din România, unde au fost găsite printre altele si arme de foc. În plus, au fost confiscate mai multe bunuri imobiliare și vehicule.

Eurojust a sprijinit activ investigațiile autorităților din ambele țări prin facilitarea continuă a cooperării judiciare, în  tot acest timp s-a stabilit un cadru adecvat pentru JIT care a și finanțat actiunea cu peste 18.000 EUR. Înainte de ziua acțiunii, Eurojust a organizat trei întâlniri de coordonare pentru a sincroniza investigațiile.

Făptașii au vizat  tinere românce care proveneau din familii defavorizate din mediul rural pe care le-au obligat să practice prostituția, în orasul Constanța  și în zona metropolitană din Paris. Victimele au fost cazate în apartamente închiriate, iar activitățile lor au fost promovate prin intermediul site-urilor de escortă.

Se cunoaste faptul că suspecții au facilitat și monitorizat activitățile de proxenetism, precum  organizarea și supravegherea activităților. Veniturile create erau ulterior trimise în România, care mai apoi au fost utilizate pentru achiziționarea de bunuri imobiliare și de lux.

Investigațiile au fost efectuate în comun de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța,  Secția 2 Poliție Rurală Mihail Kogalniceanu și Tribunalul Judiciar din Bobigny și Oficiul Central pentru Represiunea Traitei Etres Humains din Franța.

Vino alaturi de noi pe facebook!
Daca doresti ne poti sustine activitatea prin paypal


Alătură-te grupului nostru de Facebook

Comunitatea Diaspora.Ro

Sursa: EuroJust

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More