Pro integrare

Copil decedat la naştere din cauza unui anestezist băut şi a unui medic plecat din tură

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Rusoaica Alena Lavrikova şi soţul ei aşteptau cu nerăbdare venirea pe lume a primului lor copil, care urma să se nască la începutul lunii aprilie. Sarcina mergea perfect, toate analizele şi ecografiile nu dădeau niciun motiv de îngrijorare, relatează observatornews.ro.

Coşmarul viitorul părinţi a început în momentul în care apa tinerei s-a rupt, în timpul nopţii. Aceştiau au sunat la spital, dar nu le-a răspuns nimeni, aşa că au mers la urgenţe. Totul părea să decurgă normal, deşi exista o şoară sângerare, copilul era activ, iar mama nu simţea vreo durere.

Examinarea ar fi trebuit efectuată în sala de operaţie, însă medicul a decis să o facă în felul său şi a pus-o pe Alena să se aşeze pe un scaun.

“M-am întins pe un scaun, iar medicul a început să mă examineze cu o pensă. Am simţit o durere cumplită, apoi o sângerare foarte puternică. Medicul a început să se panicheze foarte mult, a cerut o targă şi m-a dus în sala de operaţie”, povesteşte Alena într-um material video postat pe pagina personală de Instagram.

Uşa de la sala de operaţie era încuiată, iar cheia nu a fost găsită imediat. Anestezistul era atât de beat, încât abia putea să stea în picioare, iar medicul-şef pur şi simplu a dispărut. Imediat, în maternitate a început panica, asistentele au început să caute alţi chirurgi, dar nu au găsit pe nimeni.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

“În tot acest timp, am stat întinsă pe masă şi sângeram, copilul meu şi cu mine muream”, povesteşte Alena.

După ceva timp, a apărut medicul-şef. Un alt anestezist, venit de urgenţă la spital deşi era în ziua lui liberă, a îmbrăcat rapid un halat şi i-a făcut fetei o injecţie. Anestezia nu a avut timp să lucreze, astfel că durerile suferite au fost cumplite.

Din păcate, copilul nu a mai putut fi salvat, iar Alenei i s-a spus că “se mai întâmplă”.

Tânăra susţine că informaţiile din dosarul ei medical nu corespundeau realităţii, că ar fi ajuns la urgenţă cu sângerări severe, iar copilul era mort în acel moment. Fata este revolaltă şi cere să se facă dreptate. Spune că din cauza neglijenţei medicilor, fiul ei a murit.

Alena a depus o plângere şi le cere autorităţilor responsabile să facă dreptate în acest caz, iar cei vinovaţi să plătească pentru moartea copilului ei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...