Coronavirus, apelurile bolnavilor de cancer: „Stați acasă, faceți asta pentru noi” „

Pe social media (și nu numai) mărturia a patru pacienți bolnavi de cancer. “Totul este mai dificil pentru noi acum”, spune Marta, în terapie, la Policlinica Gemelli din Roma. “Nu pot lupta singură, trebuie să facem cu toții”

Ei sunt cei cu „patologiile in curs de vindecare” . Ei sunt cei care mor oficial nu „pentru coronavirus”, ci „cu coronavirus” și care, dacă este posibil, ar prefera să nu moară. Suferă de cancer, diabet, hipertensiune arterială. Unii dintre ei se luptă să trăiască, alții nu sunt atât de grav, dar conștientizează că și infecția poate fi fatală pentru ei. Din acest motiv, mulți pacienți au decis să iasă și să-și mărturisească temerile, sperând că va ajuta. Celor care îi ascultă, nu le cer decât un singur lucru: să stea acasă, să nu ne pună în pericol și mai mult!

Coronavirus, apelurile bolnavilor de cancer: „Stați acasă, faceți și pentru noi”
A fi bolnav de cancer în timpul  virusului COVid-19 este mai dificil ca niciodată”,  scrie Andrea Spinelli pe blogul său , cancer pancreatic diagnosticat în 2013 și un ciclu chimio încă de finalizat.

“Vedeți masca pe fața mea? Am primit-o datorită asistenților medicali de la secția de oncologie, în mod normal nu o folosesc pentru că merg pe unde nu este nimeni, iar cele pe care le-am avut nu mai sunt eficiente în timpul terapiei, acum este un obligație corectă.De vineri am căutat unele la fel pentru aceste cicluri de terapie pe care am posibilitatea să le fac, am căutat in 5 (cinci!) farmacii și nimic, nu le-am găsit…

„Din păcate, în timpul terapiilor pe care le urmăm ca bolnavi de cancer, reacțiile sistemului de apărare imunitar sunt reduse, astfel încât suntem supuși unor pericole mai mari”, explică bloggerul. „Îmi amintesc de parcă ar fi fost ieri„ palmele ”oncologului meu pentru felul meu de a mă îmbrăca atunci când am fost în terapie în 2014 și 2015, niciodată  o eșarfă, o șapcă iarna, iar vara am ajuns în secție ca și cum m-aș duce la mare, el m-a certat întotdeauna, făcându-mă să înțeleg că gripa ar fi fost suficientă pentru a înrăutăți situația mea deja gravă “.

Izbucnirea Martei: „Mi-e teamă că toate sacrificiile mele vor fi transformate în fum”

Și apelul Martei , o pacientă oncologică la Policlinica Gemelli din Roma. „Mi-am dorit foarte mult să stau acasă astăzi, cel de-al XIX-lea chimio mă așteaptă”, scrie ea  pe Facebook. „Îmi doresc foarte mult ca această postare să fie citită de toți acei oameni inconștienți care aleargă prin Italia, plictisiți să stea în casele lor, poate pe canapea să se uite la televizor împreună cu copiii lor”.

Martha spune că „se teme, de asemenea, de a privi oamenii în ochi de teamă că pot vorbi cu mine. Mi-e teamă să nu fiu infectat și că toate sacrificiile mele făcute de un an acum se ridică în fum”.

“Vreau să trăiesc! Ceea ce mă sperie este că, spre deosebire de tumorea pe care o am și în care a trebuit să am încredere în voința Domnului, în medicină și în puterea mea, acum pentru a supraviețui trebuie să sper că milioane de oameni nu sunt egoisti și superficiali. Este o teamă diferită. , pentru că numai eu nu pot lupta aici, dar cu toții trebuie să o facem! Pentru noi, pacienții cu cancer, totul este mai dificil acum – putem citi în continuare în postare – nu există un singur ticălos care să ne sperie, ci 2! “.

„Folosește-ți creierul, suntem deja suficient de bolnavi”

„Vin după un an foarte greu”, mărturisește pe Twitter Michele, un jurnalist de 32 de ani. “Cel mai greu an. Tumoarea, chimio, interdicția de a participa la evenimenteddesfășurate în locuri închise. Zero travel. Zero social life. Masks.  Nu am scos capul afară timp de o lună . Acum, o criză fără precedent. Am dreptul să furios. Dar va trece. #iorestoacasa “.

apel 2-2-2

Apelurile la responsabilitate se înmulțesc. „Am 31 de ani”, scrie Elena. “Am o tumoare și fac radioterapie. Am imunitatea sub nivelul minim și sunt obligată să ies în fiecare zi din casă pentru a face terapia. Nu pot să stau acasă, dar tu da, așa că dacă îți folosești creierul. Sunt deja suficient de bolnavă. De asemenea. ” Invitația este întotdeauna aceeași: stai acasă, fii responsabil. Dacă nu vrei să o faci pentru tine, măcar fă-o pentru ei.

apel 1-3

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More