Pro integrare

Coronavirus, două din trei victime sunt bărbați. 17 persoane cu vârste sub 50 de ani, toate cu patologii anterioare

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Epidemia în Italia precum in restul lumii, Covid-19 , boala cauzată de coronavirusul Sars-Cov-2 , continuă. În Italia, cei infectați sunt peste 30 de mii, peste trei mii de morți. Urgența medicală pune regiuni întregi în genunchi, în special Lombardia.

Italia este țara cea mai afectată după China și, de asemenea, cea care a fost prima în Occident care a pus în aplicare măsuri extraordinare, hotărând închiderea tuturor întreprinderilor comerciale neesențiale și cerând populației să limiteze călătoriile. Un model pe care încep să-l imite în toată lumea.

Sosirea punctului culminant este încă așteptată, în timp ce oamenii de știință încearcă să estimeze când, iar sistemele de sănătate se luptă oră după oră pentru a rezista la impactul pandemiei.

Proiect sponsorizat de catre Departamentul Romanilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

18/03/2020
Ultima investigație epidemiologică realizată de Institutul Superior de Sănătate confirmă faptul că Covid-19, afectează mai puțin femeile. Vârsta medie a persoanelor decedate este de 80 de ani, cea a celor care s-au îmbolnăvit este 63 ani.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Dintre cei peste 2000 decedați, sexul femeiesc reprezintă mai puțin de jumătate dintre bărbați (601 și 1402), iar vârsta lor este mai mare decât cea a bărbaților (83,7 ani pentru femei și 79,5 pentru bărbați).

Există 17 decese sub vârsta de 50 de ani, dintre care 5 aveau mai puțin de 40 de ani și toate erau de sex masculin, între 31 și 39 de ani, cu patologii grave preexistente.

Ancheta epidemiologică ISS indică, de asemenea, transmiterea infecției în Italia pentru toate cazurile, cu excepția primelor trei raportate de Lazio.

Vârsta medie a pacienților testați pozitiv Covid-19, care nu reușesc in combaterea virusului este cu peste 15 ani mai mare decât cea a pacienților care au contractat doar infecția (80,5 ani au trecut; cu infecție 63 de ani).
sursa La Repubblica
[post]

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...