Coronavirus, două din trei victime sunt bărbați. 17 persoane cu vârste sub 50 de ani, toate cu patologii anterioare

Epidemia în Italia precum in restul lumii, Covid-19 , boala cauzată de coronavirusul Sars-Cov-2 , continuă. În Italia, cei infectați sunt peste 30 de mii, peste trei mii de morți. Urgența medicală pune regiuni întregi în genunchi, în special Lombardia.

Italia este țara cea mai afectată după China și, de asemenea, cea care a fost prima în Occident care a pus în aplicare măsuri extraordinare, hotărând închiderea tuturor întreprinderilor comerciale neesențiale și cerând populației să limiteze călătoriile. Un model pe care încep să-l imite în toată lumea.

Sosirea punctului culminant este încă așteptată, în timp ce oamenii de știință încearcă să estimeze când, iar sistemele de sănătate se luptă oră după oră pentru a rezista la impactul pandemiei.

18/03/2020
Ultima investigație epidemiologică realizată de Institutul Superior de Sănătate confirmă faptul că Covid-19, afectează mai puțin femeile. Vârsta medie a persoanelor decedate este de 80 de ani, cea a celor care s-au îmbolnăvit este 63 ani.

Dintre cei peste 2000 decedați, sexul femeiesc reprezintă mai puțin de jumătate dintre bărbați (601 și 1402), iar vârsta lor este mai mare decât cea a bărbaților (83,7 ani pentru femei și 79,5 pentru bărbați).

Există 17 decese sub vârsta de 50 de ani, dintre care 5 aveau mai puțin de 40 de ani și toate erau de sex masculin, între 31 și 39 de ani, cu patologii grave preexistente.

Ancheta epidemiologică ISS indică, de asemenea, transmiterea infecției în Italia pentru toate cazurile, cu excepția primelor trei raportate de Lazio.

Vârsta medie a pacienților testați pozitiv Covid-19, care nu reușesc in combaterea virusului este cu peste 15 ani mai mare decât cea a pacienților care au contractat doar infecția (80,5 ani au trecut; cu infecție 63 de ani).
sursa La Repubblica

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More