Pro integrare

Coronavirus – Mutația virusului a fost reconstruită in Italia

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Au reconstruit mutația genetică care a transformat coronavirusul animalelor într-un virus uman, care este adaptat organismului ființelor umane și capabil să-l afecteze. Rezultatul, accesibil online și publicat în Journal of Clinical Virology, este italian și se datorează grupului de statistici medicale și epidemiologie moleculară a Universității Campus Bio-Medico din Roma, regizat de Massimo Ciccozzi; primul autor este studentul Domenico Benvenuto.

Studiind secvențele genetice ale virusului care circulă în China, cercetătorii au reconstruit mutațiile până au descoperit ce a fost decisiv pentru așa-numitul salt de specie, adică schimbarea care a permis un virus tipic animalelor, în special al liliecilor, pentru a deveni capabil să atace omul. “A fost o schimbare decisivă, o mutație foarte particulară care a avut loc între 20 și 25 noiembrie”, a declarat Ciccozzi pentru ANSA.

Ca toate virusurile, coronavirusul SarsCoV2 „se schimbă constant și încearcă să-și schimbe aspectul pentru a fi în echilibru cu sistemul imunitar gazdă”, a continuat expertul. După cea a două proteine ​​structurale, a treia mutație a coronavirusului a fost cea decisivă: proteina de suprafață numită „spike” (vârf, spini) a fost transformată, pe care virusul o folosește pentru a ataca celulele și a le invada pentru a se multiplica. Este aceeași proteină a cărei
structură moleculară a fost recent reconstruită.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

„Mutația proteinei spike a permis virusului să facă saltul. Este o proteină destul de conservată în istoria evolutivă a virusului – a spus Ciccozzi – iar această mutație i-a permis să facă trecerea de la animal la om, declanșând epidemia umană “.

Structura Moleculară

[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...