Corupția UCIDE – Video – Năvodari – Încă o viață curmată în rafinăria Petromidia

Petromidia l-a făcut pe Dinu Patriciu cel mai bogat român. A fost forţa cu care omul de afaceri a negociat cu trei guverne succesive - Mugur Isărescu, Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu - privatizarea, amânarea de la plată a unei datorii istorice de peste 600 de milioane de dolari şi, în final, acordul pentru vânzare. Dinu Patriciu, om de afaceri: „M-am distrat mult în anii ăştia! Și mi-a plăcut!”. În 2007, Dinu Patricu vinde rafinăria Petromidia cu un miliard şi jumătate de dolari. O cumpărase în 2000, cu un preţ de 30 de ori mai mic.

#coruptiaucide Cine se întreabă care sunt efectele corupție pe termen lung, acesta este un exemplu!

Azi, cu 1.900 de salariaţi, de şase ori mai puţini decât în ’90, Petromidia este motorul prin care compania de stat kazahă KazMunayGas face bani în jurul Mării Negre.

O explozie puternică urmată de un incendiu a avut loc vineri, 2 iulie a.c., în jurul orei 12.14 la Rafinăria Petromidia din orașul Năvodari. În urma nefericitului incident, șase persoane au fost rănite.

Dintre acestea, inițial o victimă fusese dată dispărută, fiind găsită ulterior și declarată decedată. Potrivit unor surse, este vorba despre Iulian Atanasiu, în vârstă de 32 de ani, tatăl unei fetițe de doi ani,  din păcate Iulian a fost găsit carbonizat, între nişte ţevi.

Iată numele victimelor rănite în urma exploziei:
Zaim Laurențiu Gabriel, Caplat Mihai, Condurache Pavel, Crăciun Marian, dar și o personă decedată, Iulian Atanasiu, precum și cea de-a cincea victimă rănită ușor care a refuzat transportul la spital.

Potrivit directorului general al Rafinăriei Petromidia, Felix Crudu, nu a fost vorba despre o eroare umană, ci despre o problemă tehnică

Explozia care s-a produs astăzi la Petromidia Năvodari nu este primul accident de acest fel de la rafinăria din județul Constanța. În august 2016, doi muncitori au murit și alți doi au fost răniți grav după ce două rezervoare de azot au explodat, în zona instalaţiei de distilare în vid. Alte două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fum, potrivit Știrilor Pro TV.

În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

Urmează ca în scurt timp să dăm startul unei inițiative pentru susținerea familiei băiatului atât de tânăr care a decedat și a celor aflați în spital.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: