Pro integrare

COVID-19: Cazurile simptomatice scad cu 94% cu vaccinul pfizer, arată un studiu israelian

Cercetătorii au analizat 1,2 milioane de persoane, descoperind că două doze de vaccin sunt la fel de eficiente pentru toate grupele de vârstă.

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cercetătorii au analizat 1,2 milioane de persoane, descoperind că două doze de vaccin sunt la fel de eficiente pentru toate grupele de vârstă.

Cazurile simptomatice de COVID-19 scad cu 94% după două doze de vaccin Pfizer, potrivit celui mai mare studiu al datelor din lumea reală din Israel.

israel-covid-coronavirus

Cercetările efectuate de Clalit, cel mai mare furnizor de asistență medicală din Israel, arată că vaccinul Pfizer este la fel de eficient pentru toate grupele de vârstă, datele preliminare indicând o scădere cu 94% a cazurilor simptomatice și o scădere de 92% a cazurilor grave.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Clalit a analizat 1,2 milioane de persoane – 600.000 dintre care au primit două doze de vaccin Pfizer și același număr care nu au primit.

Colectarea digitală detaliată a datelor pacienților din Israel le-a permis oamenilor de știință să compare cele două grupuri.

Potrivit lui Clalit, pacienții au fost potriviți în funcție de starea lor generală de sănătate, unde trăiesc, riscul lor de infecție și riscul de a deveni grav bolnavi.

Profesorul Ran Balicer, director fondator al Institutului de Cercetare Clalit a declarat: Este acum fără echivoc clar că vaccinul coronavirus Pfizer este extrem de eficient în viața reală o săptămână după a doua doză, la fel cum a fost mentionat în studiile clinice.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...