Covid 19 – Cluj – O comună a fost bagată în restricții severe – Primarul a dovedit că datele sunt false

C.J.S.U Cluj a emis pe 3 septembrie o hotârăre prin care s-a decis ca începând de sâmbătă, 4 septembrie 2021, să se interzică în comuna Beliș spectacolele, concertele, activitățile sportive în aer liber, nunțile, botezurile, mesele festive, închiderea restaurantelor, teraselor, a sălilor de jocuri, baruri, cluburi, discoteci.

Potrivit datelor oficiale comunicate de Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj, rata Covid la Beliș a fost de 3,07 cazuri la 1000 de locuitori, în zilele de 1 și 2 septembrie 2021.

Comuna nu a avut niciun caz pozitiv Covid-19 de la începutul lunii iunie. Primul caz a fost raportat la mijlocul lunii august, iar la o săptămână, încă unul. Finalul lunii a adus al treilea caz, iar începutul lunii septembrie, al patrulea.

În comuna cu 1304 locuitori, 4 persoane cu noul Coronavirus au făcut autoritățile să ia măsuri drastice.

Numai că primarul comunei Beliș, Viorel Matiș Viorel a reacționat prompt. Din datele pe care le deținea rezulta că rata incidenței era în realitate doar la jumătate, practic doar două persoane pozitive. Edilul s-a adresat CJSU pentru a reclama neconcordanțele.

Ca urmare, prefectul de Cluj, Tasnádi István-Szilárd, a dispus efectuarea unei clarificări de către Direcția de Sănătate Publică a Județului.

DSP Cluj a confirmat că în realitate, rata de incidență în comuna Beliș este de doar 1,53 la mie.

Vineri s-a convocat o ședință extraordinară a CJSU Cluj, care a dispus anularea hotârării prin care s-au impus restricții severe în comună.
Sursa Gherla Info

#diasporavavedeAsigurariCalatorii Europacovid-19DiasporaItaliaPNLromanii in lumeSanatateZona UE
Comentarii (0)
Adaugá comentariu