COVID-19: Italia ordonă blocarea Crăciunului, în timp ce Suedia adoptă cele mai dure măsuri de până acum

Barurile, restaurantele și magazinele neesențiale se vor închide între 24 și 27 decembrie, Ajunul Anului Nou – 3 ianuarie și 5-6 ianuarie.
Italienii vor avea voie să călătorească doar din motive de muncă, sănătate sau de urgență.
Premierul Giuseppe Conte a declarat că a fost “o decizie dureroasă”, dar vine pe fondul unei creșteri a infecțiilor COVID-19.

“Situația este dificilă în întreaga Europă. Virusul continuă să circule peste tot”, a declarat el reporterilor.

“Experții noștri au fost foarte îngrijorați că va exista un salt în cazuri de Crăciun … Prin urmare, a trebuit să acționăm, dar vă asigur că nu a fost o decizie ușoară”.

El a afirmat că vizitele limitate vor fi permise pentru a se vizita părinții în vârstă care locuiesc singuri, adăugând că poliția nu va fi trimisă în casele oamenilor pentru a se asigura că respectă regulile – dar a făcut apel la populație să urmeze măsurile.

Dl Conte a declarat că acțiunea este necesară pentru “confruntarea sărbătorilor viitoare într-un mod mai bun de a ne proteja, precum și având în vedere reluarea generală a activităților care vor veni în ianuarie”.

Italia a fost prima țară din Vest grav afectată de virus in Februarie.

Măsurile sporite  vin în timp ce mai multe țări din Europa care au oprit coronavirusul la începutul pandemiei văd acum o creștere a cazurilor, determinând acțiuni dure în perioada premergătoare Crăciunului.

Suedia, care a avut un răspuns relativ hands-off la pandemie și a încercat să nu-l lase să perturbe viața normală, introduce cele mai dure restricții de pana acum.

Țara scandinavă nu a intrat în lockdown sau au  închis afaceri, bazându-se în schimb pe bunul simț al oamenilor pentru a controla infecțiile.

Cu toate acestea, se vede o creștere rapidă a cazurilor confirmate care fortează sistemul de sănătate, prim-ministrul Stefan Lofven descriind situația ca fiind “foarte gravă”.

Suedia a înregistrat Vineri un număr record de 9.654 de noi cazuri zilnice de coronavirus și 100 de decese, numărul total de decese ajungand la 7.993.

Restaurante, baruri și facilități sportive urmeaza să se închidă săptămâna viitoare în Elveția, Guvernul elvețian spunand că este necesar ca “spitale și personalul medical au fost sub presiune extremă de săptămâni și perioada festivă crește riscul de o creștere și mai rapidă a cazurilor”.

Între timp, șeful organizației mondiale a sănătății a declarat că o echipă de experți internaționali care analizează originile pandemiei de coronavirus se va deplasa în orașul Wuhan din China – locul suspectat al focarului inițial – în prima săptămână a lunii ianuarie.

Dr. Michael Ryan spune că vor exista aranjamente de carantină pentru echipă, care ar lucra “cu colegii noștri chinezi”, dar nu va fi “supravegheată de oficiali chinezi”.

El a spus că lumea ar trebui să sărbătorească sosirea vaccinurilor, dar “următoarele trei până la șase luni vor fi grele”.

**

Citeste si: Suedia – modelul acestora de luptă împotriva COVID-19 a eșuat catastrofal – În Stockolm rata de ocupare a paturilor în terapie intensivă este de 99%

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: