Ultimate magazine theme for WordPress.

COVID-19: Marea Britanie ajunge la un acord cu Franța pentru a permite transportatorilor să treacă granița de mâine

292

Peste 2.800 de camioane sunt blocate în Kent după ce Franța și-a închis granița pentru călătorii din Marea Britanie din cauza temerilor legate de noua variantă COVID.

Guvernele Britanic și Francez au ajuns la un acord pentru redeschiderea graniței dintre cele două țări pentru transportatori și unii pasageri începând de miercuri – dacă testele acestora sunt negative pentru COVID.

Ca parte a acordului, echipele militare și NHS Test and Trace urmează să înființeze mai multe site-uri de testare în Kent.

Testele de răspuns rapid vor fi desfășurate într-un efort de a pune în mișcare mai mult de 2.800 de camioane care au fost oprite în Kent, dar cozile construite în jurul autostrăzilor ar putea dura încă zile pentru a se fluidiza.

Coada s-a format în ultimele 48 de ore după ce Franța și-a închis granița pentru călătorii din Marea Britanie, duminică seara, în urma temerilor legate de răspândirea unei noi variante de coronavirus.

covid-19-dover-uk-france

Serviciile feroviare, aeriene și maritime vor fi reluate miercuri dimineață, toți cei care călătoresc din Marea Britanie în Franța fiind obligați să prezinte dovada unui test de coronavirus negativ efectuat în ultimele 72 de ore.

Secretarul Transporturilor Grant Shapps a dezvăluit marți seară că guvernul francez a fost de acord să accepte testele rapide  negative Covid-19, care pot da rezultatele în aproximativ 30 de minute, pentru a face traficul de marfă să se miște din nou.

“Am făcut progrese semnificative astăzi cu guvernul francez și am convenit că granița se poate deschide cu teste pentru toți cei care părăsesc țara”, a declarat dl Shapps, în urma discuțiilor purtate cu oficialii francezi pe parcursul zilei.

Citeste si:  VIDEO - "tatăl" cel care a si-a violat copila de 16 ani eleva in clasa a 10-a, a fost arestat - Apel umanitar pentru cele 9 suflete

“Asta înseamnă că trebuie să fi avut un test în ultimele trei zile și, desigur, trebuie să fie un test care este certificat, de asemenea.”

Se credea că o întârziere în asigurarea unui acord privind reluarea călătoriei cross-Channel mai devreme în cursul zilei a fost legată de preocupările franceze cu privire la acuratețea testelor.

Testele PCR alternative pot dura 24 de ore pentru a returna un rezultat.

În ciuda acordului de frontieră, dl Shapps a îndemnat alți transportatori să stea departe de Kent până când vor exista alte anunțuri.

“Este foarte important, transportatorii nu trebuie sa dea buzna în Kent în seara asta, nu există nicăieri pentru tine  a merge, nu va accelera trecerea canalului, perioada de asteptare și așteptarea mai multor instrucțiuni”, a adăugat el.

Ministrul Transporturilor a declarat că au fost trimise suficiente teste la Kent pentru numărul actual de șoferi care așteaptă pe sau în apropierea autostrăzilor.

El a avertizat însă că, din cauza provocărilor operaționale de a furniza testele și de a primi rezultate, va dura “două sau trei zile pentru ca lucrurile să fie clarificate”.

Întrebat cât timp ar putea dura până când un flux normal de trafic de marfă se reia în Kent, dl Shapps a adăugat: “Ceea ce vom urmări să facem este să avem acesta eliminat, fie de Crăciun sau, probabil, în acea perioadă mică între Crăciun și Anul Nou.”

Acordul cu Franța va fi revizuit la 31 decembrie, dar ar putea fi încheiat până la 6 ianuarie, a declarat Departamentul transporturilor.

Conform acordului, intrarea în Franța va fi acordată doar celor care călătoresc din motive urgente – inclusiv transportatorilor – cetățenilor francezi și cetățenilor britanici cu reședință franceză.

Citeste si:  România - domeniul FileList.ro a fost sechestrat - există totuși un alt domeniul de backup

Guvernul francez va efectua, de asemenea, teste eșantion privind transportul de marfă în Regatul Unit.

Departamentul pentru Transporturi a declarat că detaliile complete ale protocolului – inclusiv ce se va întâmpla cu șoferii de camioane din UE care așteaptă în Kent și care ar putea fi testați pozitiv – vor fi publicate miercuri.

**

Citeste si: Marea Britanie – Planul de a permite traficul din Marea Britanie ar putea veni în câteva ore, spune Franța

**

Franța s-a numărat printre cele peste 40 de țări din întreaga lume care au implementat restricții de călătorie în Regatul Unit datorită variantei mutante a coronavirusului, care se răspândește mai ușor decât tulpinile anterioare.

Supermarketurile din Marea Britanie au avertizat cu privire la penuria unor fructe și legume proaspete dacă întreruperea continuă.

Ian Wright, directorul executiv al Federației Alimentelor și Băuturilor, a declarat că, în timp ce cumpărătorii “nu au nevoie să aibă îngrijorări cu privire la aprovizionarea cu alimente de Crăciun”, consecințele ar putea fi resimțite la scurt timp după aceea.

Comisia Europeană a cerut marți statelor membre care au restricționat călătoriile din Marea Britanie să ridice interdicțiile pentru a permite călătoriile esențiale și pentru a reduce la minimum perturbarea comerțului.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.