Covid: Beijing, izolate primele cazuri de variantă engleză ajunse pe teritoriul Chinei

La Beijing, primele cazuri legate de așa-numita variantă engleză a coronavirusului au fost izolate. Acest lucru a fost comunicat de autoritățile sanitare chineze. Două cazuri de Covid-19 detectate la Beijing sunt imputabile variantei britanice, extrem de transmisibile, și din acest motiv, cinci cartiere la sud de capitală au fost închise.

Cazurile din districtul Daxing, unde există noul aeroport internațional, au fost “considerate variante ale noului coronavirus descoperit în Marea Britanie”, a declarat șeful autorității sanitare din Beijing, Pang Xinghuo.

Ieri, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că varianta engleză continuă să se răspândească în întreaga lume: săptămâna trecută afectase deja 60 de țări și teritorii, cu 10 mai mult decât pe 12 ianuarie.

Varianta sud-africană, care, la fel ca cea engleză, este mult mai contagioasă decât virusul original SARS-CoV-2, se răspândește mai lent și este prezentă în 23 de țări și teritorii, cu 3 mai mult decât la 12 ianuarie, precizează OMS în raportul epidemiologic săptămânal.

Între timp, în Portugalia, mii de alegători aflați în carantină sau rezidenți ai azilului de bătrâni vor putea vota la alegerile prezidențiale de duminică datorită voluntarilor care ii ajuta, mergand din ușă în ușă. “Trebuie să luptăm împotriva pandemiei, dar nu putem suspenda democrația”, a declarat primarul orașului Loures, Bernardino Soares.
Operațiunea fără precedent reprezintă “un efort logistic foarte complicat” și “totul a fost organizat în ultimul moment”.
În total, 13.000 de persoane au primit interdicție de a părăsi locuințele și au depus o cerere pentru a putea vota de acasa.

Brazilia a înregistrat 1.183 de decese în Covid-19 și 63.504 de infecții în ultimele 24 de ore, potrivit secretarilor locali de sănătate. Numărul total al deceselor de la începutul pandemiei se ridică la 211.511 decese și 8.575.742 cazuri confirmate.

Niciodată nu au fost atât de puțini turiști străini în Japonia din 1964, data care marchează începutul statisticilor, din cauza restricțiilor pentru pandemia coronavirus, de fapt pentru cea mai mare parte a anului a fost blocata intrarea în țară. In anul 2020, numărul vizitatorilor din străinătate a scăzut cu 87,1%, a anunțat Agenția Națională de Turism.

#diasporavavedeAsigurariCalatorii EuropaCopiicoronavirusDiasporaEuroparomanii in italiaromanii in lumeromanii in ukZona non ueZona UE
Comentarii (0)
Adaugá comentariu