15 ianuarie este o zi cu dublă semnificație: Ziua Culturii Naționale și 173 de ani de la nașterea poetului național al românilor, Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889).

„Ziua Culturii Române ne dă oportunitatea de a ne omagia scriitorii, muzicienii, artiștii și pe toți cei care au lăsat o amprentă eternă asupra culturii și patrimoniului nostru cultural. Cu prilejul acestei sărbători îi felicit pe toți cei care, prin creația lor, contribuie la cultura națională sau o slujesc cu dăruire în instituțiile publice. La mulți ani de Ziua Culturii Naționale! La mulți ani iubitorilor și ocrotitorilor ei!”, a transmis Cristina Dumitrache, deputat PSD.

Aceasta a publicat pe pagina sa de Facebook și un citat din Mihai Eminescu:

„Trebuie să fim un stat de cultură la gurile Dunării; aceasta e singura misiune a statului român şi oricine ar voi să ne risipească puterile spre alt scop, pune în joc viitorul urmaşilor şi calcă în picioare roadele muncii străbunilor noştri.”

The post Cristina Dumitrache: „Îi felicit pe toți cei care, prin creația lor, contribuie la cultura națională sau o slujesc cu dăruire în instituțiile publice” appeared first on .

Diaspora Ro