Take a fresh look at your lifestyle.

Cuplurile necăsătorite

4

Această pagină se referă la partenerii implicați într-o relație stabilă, care nu sunt căsătoriți sau înregistrați pe lângă vreo autoritate.

Aflați mai multe despre drepturile partenerilor civili sau înregistrați.

Partenerii care locuiesc împreună în mod stabil și continuu au anumite drepturi valabile în toată Europa, chiar dacă parteneriatul nu le-a fost înregistrat în fața autorităților.

Stabilirea în altă țară din UE

Dacă vă mutați în altă țară din UE împreună cu partenerul de facto, țara respectivă trebuie să-i faciliteze intrarea și șederea acolo, indiferent dacă partenerul este sau nu cetățean al UE.

Trebuie să puteți dovedi că locuiți împreună și că aveți o relație de lungă durată. Totuși, majoritatea statelor membre nu precizează cum se poate face dovada conviețuirii sau a relațiilor de lungă durată.

Drepturi și obligații

În țările în care concubinajul este recunoscut prin lege, cuplurile au, de asemenea, anumite drepturi și obligații cu privire la proprietăți, moștenire și plata pensiei de întreținere, în cazul unei separări.

Aceste drepturi sunt extrem de importante pentru partenerii de același sex, întrucât nu toate țările UE le permit acestor cupluri să se căsătorească sau să încheie vreo formă de parteneriat înregistrat.

Contractele de coabitare

Dacă locuiți într-o țară în care nu puteți nici să vă căsătoriți, nici să încheiați un parteneriat înregistrat sau dacă nu vă interesează niciuna dintre aceste opțiuni, puteți încheia un contract de coabitare cu partenerul dumneavoastră pentru a defini anumite aspecte juridice ale coabitării.

Câteodată, în practică, este dificil să vă exercitați drepturile, chiar dacă ați încheiat un astfel de contract. În general, în caz de litigiu privind bunurile deținute, se va aplica legislația din țara în care a intervenit conflictul.

Vino alaturi de noi pe facebook!
Daca doresti ne poti sustine activitatea prin paypal


Alătură-te grupului nostru de Facebook

Comunitatea Diaspora.Ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More