Pro integrare

„Cutremur“ la Astra Giurgiu: Trei jucători suspendaţi! Clubul riscă retrogradarea

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Astra Giurgiu i-a pierdut, încă din septembrie 2020, pe Takayuki Seto (35 de ani), Kehinde Fatai (31 de ani) şi Alex Ioniţă (26 de ani), toţi trei implicaţi în scandalul dopajului care a lovit clubul. 

Scandalul a pornit, după ce o clinică din Bucureşti a publicat fotografii cu cei trei jucători, în scop publicitar, în timp ce aceştia primeau vitamine şi minerale, sub forma de perfuzii, În imaginile şterse, ulterior, apăreau şi flacoanele cu vitamine şi minerale. Aceste substanţe nu sunt interzise de regulamentul Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA). În schimb, sportivii n-au voie să-şi injecteze o cantitate mai mari de 100 ml, în decurs de 12 ore. Această condiţie ar fi fost încălcată de cei de la Astra.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Într-o primă fază, Alex Ioniţă a recunoscut totul, în audierile de la ANAD. Ulterior însă, jucătorul şi-a retras mărturia! Acest lucru nu l-a salvat însă nici pe el, nici pe colegii săi. Potrivit gsp.ro, astăzi, clubul giurgiuvean a fost înştiinţat că Fatai şi Ioniţă au fost suspendaţi câte un an, în timp ce japonezul Seto a primit opt luni de suspendare. Se consideră că sancţiunile au început din septembrie 2020, de când cei trei au fost traşi pe bară de Astra, pierzându-şi dreptul de joc.

Hotărârea dictată de ANAD nu e definitivă şi poate fi atacată de jucători. Dacă decizia nu se va schimbă însă nici după apel, atunci, potrivit regulamentelor aflate în vigoare, şi clubul Astra Giurgiu riscă excluderea din Liga I!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...