Pro integrare

CV-ul de corigent al primarului Galațiului. Cu un astfel de CV, Pucheanu ar fi trimis la plimbare de orice angajator serios

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Primele acțiuni pentru a obține pe cale oficială CV-ul primarului Galațiului, Ionuț Pucheanu, le-am demarat în aprilie 2019. Adică acum 1 an și 5 luni.

Inițial, primarul Pucheanu (foto deschidere) nici nu a vrut să audă să ne trimită CV-ul său ca să aflăm cu toții ce școli a absolvit el, pe unde a muncit și ce “aptitudini și competențe personale” are pentru a conduce un municipiu cu 300.000 de locuitori.

Primarul Pucheanu a evitat să ne trimită CV-ul de parcă fi avut ceva de ascuns.

După aproape două luni de insistențe, în mai 2019, am revenit cu un nou e-mail pe care l-am transmis Biroului de Presă din cadrul Primăriei Galați.

Am spus că ideal ar fi ca gălățenii să primească informații corecte, direct de la sursă (de la Primărie), cu privire la „mapa profesională” a primarului Ionuț Pucheanu.

Nu știm ce anume s-a întâmplat, însă în data de 5.06.2019, deci după mai bine de două luni de insistențe, am primit în mod oficial CV-ul primarului Ionuț Pucheanu, cu antetul Primăriei Galați, adresa de înaintare fiind semnată chiar de primarul în exercițiu, Ionuț Pucheanu.

Primarul Pucheanu a ținut să facă însă o introducere prin care să ne convingă că ne-a făcut un favor că ne-a trimis résumé-ul său.

Că, vezi-Doamne, CV-ul unei persoane publice cum este primarul unui municipiu nu este informație de interes public, iar el ar fi putut să refuze să ni-l trimită.

“Facem precizarea că CV-ul în ansamblu nu face parte din categoria informațiilor de interes public conform Legii

544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public cu modificările și completările ulterioare, informațiile personale fiind protejate de Regulamentul UE nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal…”,

se arată în răspunsul primit de la Primăria Galați și semnat de primarul Ionuț Pucheanu (vezi facsimil mai jos).

Numai că noi nu i-a cerut primarului Pucheanu date cu caracter personal, cum ar fi CNP-ul, ci un biet Curriculum Vitae (CV) pe care el ar fi trebuit să îl facă public chiar din ziua în care candidatura sa la Primăria Galați a fost validată de Biroul Electoral Municipal (BEM) Galați.

Asta ca să nu mai amintim docților din Primăria Galați că există art. 85 în Regulamentul General pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (RGPD) care prevede clar „Pentru prelucrarea efectuată în scopuri jurnalistice sau în scopul exprimării academice, artistice sau literare, statele membre prevăd exonerări sau derogări” de la prevederile stricte. Așa că mai scutiți-ne de secretomania abuzivă și de prost gust comunistoid…

Ei bine, un CV al primarului Pucheanu nu este disponibil nicăieri în acest moment. Nici pe site-ul său de campanie, nici pe site-ul Primăriei Galați, acolo unde ar fi trebuit pus la vedere încă de acum 4 ani.

CV-ul primarului Pucheanu nu doar că pare al unui elev corigent, care a trecut ca gâsca prin școală, dar este și redactat aiurea, lăsând loc unor confuzii impardonabile (vezi mai jos pagina 1 din CV-ul lui Pucheanu).

Până și pe noi ne-a indus multă vreme în eroare, astfel că la un moment dat am fost tentați să îl publicăm și să scriem că Pucheanu și-a falsificat cu bună știință CV-ul.

Pentru că așa reieșea din CV-ul pe care chiar primarul Pucheanu ni l-a trimis, pe cale oficială.

Proiect sponsorizat de catre Departamentul Romanilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

Serios, din felul în care și-a redactat propriul CV, reiese că Ionuț Pucheanu ar fi fost director executiv în Primăria Galați, în perioada 2007-2013, ceea ce este nu doar o minciună, ci și o scăpare impardonabilă (vezi foto detaliu mai jos).

În realitate, Pucheanu a fost adus în Primăria Galați de fostul primar Marius Stan, care mai întâi l-a luat consilier la Cabinetul Primarului, după care l-a trimis să fie director general la Ecosal Galați.

De fapt, actualul primar Pucheanu a vrut să spună că în perioada amintită 2007-2013 a fost director executiv în cadrul Steel Trade SRL, o societate care se ocupa cu “distribuția de produse siderurgice”, la care Pucheanu a avut acțiuni și care nu mai funcționează, din câte știm noi.

Din felul în care a aranjat informațiile în CV reiese că Pucheanu ar fi lucrat ca director în Primăria Galați (vezi mai jos pagina 2 completă din CV-ul lui Pucheanu).

 

Mai departe, Pucheanu scrie în CV-ul său că a absolvit Institutul Diplomației Române (vezi foto mai jos).

Problema este că numele corect al acestei instituții pe care Pucheanu pretinde că ar fi absolvit-o este Institutul Diplomatic Român (IDR).

Cum o fi dat Pucheanu pe la această instituție de învățământ, dacă habar nu are cum se numește școala pe care… a absolvit-o?

Zici că a primit diploma prin poștă.

CV-ul lui Pucheanu, la care el a putut lucra timp de 2 luni, că atât a trecut de la solicitarea noastră oficială și până când ni l-a trimis, pare al unui tip fără școală.

Cu un astfel de CV redactat fără diacritice, cu rubrici lipsă sau completate parcă în bătaie de joc, actualul primar Pucheanu ar fi trimis la plimbare de orice angajator serios, care se respectă și își respectă investițiile.

Nu mai amintim de pretențiile de la vârful mediului privat, cum ar fi cele de la multinaționale, că deja intrăm în alt registru.

Acolo, cei din comisia de examinare ar face avion din CV-ul lui Pucheanu și i-ar spune probabil să se întoarcă la ECOSAL.

Dar la mătură, nu ca director.

În schimb, gălățenii l-au angajat pe Ionuț Pucheanu, în urmă cu 4 ani, și nu oriunde, ci în cea mai importantă demnitate publică a urbei: cea de primar.

Așadar, cu un astfel de CV sărăcăcios, Pucheanu ar fi cu siguranță trimis la plimbare de un angajator serios din Galați.

Dar, culmea, cu acest CV penibil el a fost „bun” să conducă Galațiul.

Pentru că, să recunoaștem, Pucheanu a fost „angajat” ca primar al Galațiului de alegătorii PSD care, în 2016, s-au prezentat conștiincios la urne, în timp ce mulți gălățeni, unii cu studii și CV-uri beton care l-ar îngropa oricând pe Pucheanu, au stat acasă, “scârbiți” de vot.

Primarul Pucheanu, care spune în CV că a absolvit Dreptul la o universitate particulară din București (Nicolae Titulescu) ar trebui să stăpânească foarte bine limba română, că altfel, dacă ar ajunge pe bune jurist, avocat sau, Doamne-ferește!, judecător, ar avea mari probleme să înțeleagă și o banală întâmpinare, darămite articole de lege și acte depuse la dosar.

Colegul Mihai Angheluță Jr. a analizat în amănunt CV-ul lui Pucheanu, în videoul de mai jos, și l-a comparat cu résumé-ul altui candidat la Primăria Galați.

Vedeți în video mult mai multe scăpări decât cele enumerate mai sus, dar, mai ales, cum arată un résumé cel puțin decent, al unui contracandidat de-al lui Pucheanu la Primărie – contracandidat care, la o adică, ar putea cu brio intra pe poarta unei multinaționale pe un salariu cel puțin la media națională.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...