Pro integrare

Dacia Sandero şi Logan, doar două stele la testele de accident VIDEO RAPORT

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Euro NCAP susţine că la modelul românesc sistemul de frânare de urgenţă de bază, exclusiv cu radar, reacţionează numai la alte vehicule, dar nu este conceput pentru a preveni accidentele cu pietoni sau biciclişti şi nu există asistenţă pentru păstrarea benzii de deplasare. Cu toate acestea, susţine instituţia, protecţia pasagerilor în eventualitatea unui impact este respectabilă, cu performanţe care ar fi putut aduce modelul la nivelul de patru stele dacă nu ar fi fost luate în calcul neajunsurile sale din alte zone.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Reprezentanţii Dacia au comunicat, conform economica.net, că marca propune maşini moderne în care integrează un nivel adecvat de echipament. „Concret, asta înseamnă că siguranţa pasivă este foarte bună pentru ocupanţii adulţi şi copii (4 stele din 5). Şi asistenţa la conducere a fost dimensionată la nivelul corect solicitat de clienţii noştri. În acest sens, Sandero, Sandero Stepway şi Logan sunt primele modele Dacia care propun sistemul AEB (frână autonomă de urgenţă) ca standard. Protocoalele de testare EuroNCAP sunt din ce în ce mai severe la fiecare doi ani, cu o importanţă crescândă a echipamentelor ADAS (sisteme de asistenţă pentru prevenirea unor accidente), având un impact direct asupra evaluării generale. Dacia va continua să-şi concentreze eforturile asupra siguranţei reale în caz de accident şi va lua în considerare acest rezultat pentru a îmbunătăţi modelele sale cu sisteme de de siguranţă din ce în ce mai performante de îndată ce clienţii le solicită”, au comunicat reprezentanţi Dacia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...