Romanii din afara granitelor

Dan Tudorache, confirmat deputat de BEC, desi liderul PSD Marcel Ciolacu a promis ca nu ii va valida mandatul – Europa Libera

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, urmarit penal in “Dosarul diamantelor”, apare pe lista deputatilor alesi si confirmati de Biroul Electoral Central, in ciuda faptului ca Marcel Ciolacu anuntase saptamana trecuta ca nu ii va valida mandatul, scrie Europa Libera.

Tudorache se afla pe pozitia a doua in Bucuresti, chiar sub Alexandru Rafila, cel care a deschis lista PSD in Capitala. Urmatorul pas il reprezinta validarea mandatului in Parlament, procedura care se realizeaza pentru toti alesii in acest weekend.

Marcel Ciolacu a promis ca Daniel Tudorache nu o sa fie validat in Parlament, dar pana in acest moment nu a intreprins vreun demers. Fostul primar al Sectorului 1 este acuzat de complicitate la trafic de influenta si spalare a banilor si a anuntat ca s-a suspendat din PSD. Daca isi va primi mandatul, Tudorache va beneficia de imunitate.

Proiect finanțat de către Departamentul Românilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

Social-democratii ar trebui sa ceara explicit ca mandatul lui Daniel Tudorache sa nu fie validat, deoarece acesta nu mai este membru PSD. In acest caz, urmatorul pe lista PSD din Bucuresti, Florin Manole, i-ar lua locul. O alta posibilitate este ca Daniel Tudorache sa se retraga singur si sa anunte ca nu doreste functia de deputat.

**

Citeste si: Franta: Politia franceza a confiscat toate pachetele trimise din Romania printr-o firma de curierat

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030