Dancila – Alterata psihic

Prezumția de nevinovăție a intrat în legislația românească prin Decretul nr.212 din 1974 de adoptare a Pactului Internațional al Drepturilor Civile și Politice.
A fost reconfirmată prin intermediul Legii nr.30 din 18 mai 1994 prin care România a ratificat Convenția pentru Apărarea Drepturilor Omului și Libertăților Fundamentale și protocoalele adiționale la această Convenție.
Constituția României din decembrie 1991, statornicește regula prezumției de nevinovăție astfel:
“ Până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești de condamnare, persoana este nevinovată. ”
— Art.23 pct.8 din Constituția României
[cosmin]
Iata ca inca o data, gafele acestui personaj Politic, nu reflecta deloc o imagine buna a Romaniei din pozitia pe care o are in momentul de fata.
Dancila a declarat ieri, ca pentru L.C.Kovesi exista “prezumtia de VINOVATIE”, continuand fraza cu, “nu vreau sa inteleaga ca o acuz de ceva pe doamna L.C.Kovesi, sau ca ma implic in justitie”.
Ciudat este inca un aspect, cu toate ingrijorarile pe care vrea sa ne facem sa credem ca le are, in privinta persoanelor cercetate penal, tocmai Dancila cu mana ei, a semnat nominalizarea unei persoane cercetate penal, Rovana Plumb, pentru functia de Comisar European.
Pai cum vine asta Doamna Dancila? Chiar ne luati de prosti asa? Aveti impresia ca vorbiti la oameni care nu inteleg Romaneste si nu conteaza ce scoti pe gura, interesul fiind acela de a face galagie? Penibil.
[cosmin]
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că duminică va începe o vizită în Statele Unite, care va avea şi o “componentă economică puternică” şi care va constitui totodată “un bun prilej pentru a fi prezentate investitorilor americani oportunităţile de afaceri din România”, cu toate ca nu apare nicaieri vreo deplasare oficiala a Primului Ministru in interesele tarii.
“Consolidăm relaţiile cu statele membre UE dar, în acelaşi timp, aprofundăm Parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA. Duminică, voi începe o vizită de lucru în SUA, alături de mai mulţi membri ai Cabinetului, în cadrul căreia voi avea întâlniri cu oficiali americani. Vizita de lucru va avea şi o componentă economică puternică şi va fi un bun prilej să prezentăm investitorilor americani oportunităţile de afaceri din România”, a declarat premierul la Palatul Victoria.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More