Pro integrare

Danemarca: din 7 februarie izolarea devine obligatorie

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Începând cu 7 februarie 2021, izolarea devine obligatorie la sosirea în Danemarca.  

Începând de duminică, 7 februarie 2021, toate persoanele care sosesc în Danemarca și care dețin un motiv întemeiat, vor prezenta un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (PCR sau antigen), efectuat cu cel mult 24 ore anterior îmbarcării în avionul cu destinația Danemarca, respectiv cu 24 de ore înaintea prezentării la frontiera terestră sau un rezultat pozitiv la un test efectuat cu minimum 14 zile (dar nu mai vechi de 12 săptămâni) înaintea intrării în Danemarca.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

  • Rezultatul testului trebuie să fie într-una din limbile engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană sau în limbi scandinave. Copiii sub 15 ani sunt exceptați de la această regulă.
  • Măsura se aplică inclusiv cetățenilor danezi și persoanelor cu permis de ședere / muncă în Danemarca, aceștia fiind, însă, exceptați de la obligativitatea prezentării unui test negativ la trecerea frontierei terestre (la frontiera aeriană, li se solicită un test negativ).
  • După sosirea cu avionul, va fi efectuat un test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în aeroport (gratuit), iar în cazul sosirii cu mașina, un test va fi efectuat în cel mult 24 de ore de la trecerea frontierei.
  • Toate persoanele vor intra, ÎN MOD OBLIGATORIU, în izolare, pentru 10 zile (chiar și dacă prezintă un test negativ).
  • Există posibilitatea întreruperii izolării în cazul obținerii unui rezultat negativ la efectuarea testului PCR cel mai devreme după a 4-a zi de la sosire.

Informații pentru persoanele care nu dețin reședința în Danemarca și care doresc să călătorească în Danemarca (inclusiv lista motivelor întemeiate pentru a intra în Danemarca):  AICI
Măsura este valabilă până la 28 februarie 2021.
Autoritățile daneze actualizează regimul de călătorie pe paginile de internet https://coronasmitte.dk
Pentru situații specifice (inclusiv pentru transportatorii de mărfuri în regim internațional), vă rugăm să contactați Poliția Daneză la numărul de telefon: +45 7020 6044.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...