Danemarca – Părinții arestați, informații despre starea de sănătate a bebelușului ținute în secret de către autorități

Exclusivitate - După intervenția Adrianei Mureșan care a luat legătura atât cu membrii comunității diaspora.ro cât și cu membrii ai Senatului României, autoritățile din Danemarca au explicat situația și motivele pentru care aceștia NU vroiau să dea date privind locația și starea de sănătate a bebelușului.

Ionuț și Sorana Rotundu locuiau in Danemarca de 2 ani, mai fericiti din decembrie datorita sosirii pe lume a fiului lor MATHIAS.
Fericirea lor s-a transformat intr-un cosmar in ziua de 31 ianuarie 2022, cand dupa multe apeluri telefonice ale mamicii disperate, datorate plansetelor copilului si ignorarii din partea moasei care sustinea ca:”asa plang bebelusii” Mathias a ajuns la Spitalul din Odense, iar medicii dupa ce au pus diagnosticul de hemoragie craniana, au anuntat politia pentru a stabili daca copilul s-a nascut cu ceva probleme sau s-a intamplat ceva pe parcurs. Cei doi soti au fost arestati si continua in inchisoare pana la terminarea anchetei.
Unchiul lui Mathias impreuna cu logodnica au incercat sa afle informatii despre starea de sanatate a nou-nascutului, insa s-au izbit de tacerea institutiilor daneze, singurul raspuns fiind: “sunt date confidentiale”, desi familia nu cerea detalii amanuntie, doar voia sa stie daca este bine, daca este in viata!
Este greu de pus pe hartie cata suferinta au avut in suflet membrii familiei, care pe de-o parte nu au avut contact cu cei doi parinti arestati si pe de alta parte nu stiau daca Mathias mai Trieste sau nu.
Fiind pe cont propriu au cerut ajutorul pe retele, pentru a localiza macar un avocat danez, sa poata afla ceva despre bebelus.
Familia multumeste pe aceasta cale persoanelor care s-au implicat cu adevarat si i-au ajutat sa ajunga la Ambasada Romaniei in Danemarca si in sfarsit, azi 04/02/2022 sa afle ca Mathias este bine, spitalizat , iar partintii lui asteapta rezultatele anchetei.
Intre timp familia solicita informatii despre un avocat in Danemarca specializat pe Protectia si Drepturile Copilului si Drepturile Omului care ii poate ajuta in demersurile pentru repatrierea bebelusului, inainte ca el sa fie dat in plasament sau adoptie de catre statul danez, care acum are tutela. Nu este prima data cand sistemul de protectie al copilului din diferite tari europene ni se pare prea dur, nu dorim sa schimbam legile , doar sa atragem atentia asupre lipsei de transparenta si empatie fata de toti membrii familiei.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: