De ce avem obligația să votăm extirparea PSD?

Motive sunt miliarde, vă dam doar două exemple, două întâmplări pe care le puteți trăi liniștiți in viața de zi cu zi!

Vlahopol Cosmin
La bancomat.
Nu se misca randul. Privesc mai in fata, peste doi oameni. Vad un domn in varsta, ajutat de un functionar al bancii.
Se indeparteaza amandoi, el descumpanit…Inainte de a-mi veni randul la bancomat, se apropie din nou cu cardul in mana. Își târâie greu un picior. “Vă rog să mă lăsați puțin , știam că mai am 15 lei, dar am doar 10 lei. Trebuie totuși să-i scot, să am cu ce ajunge acasa!” Privirea îi este demnă , îmbrăcat curat. Departe de el gândul de a cerși , e pur și simplu…situația în care se află acum, până la urmatoarea pensie.
O mulțime de aer îmi împarte pieptul in două. Cum să fac? Mă prefac grăbit, îi intind 10 lei si îl rog să accepte așa, de data asta, pentru că timpul cât stă el la bancomat…îmi trebuie mie. Întinde mâna, ia banii, după care își dă seama ce a facut și protestează.
Nu vrea să cerșească! Mă doare și mai tare.
Îl rog frumos să mă lase să-l ajut, îi explic că e bucuria mea să-i dau acești 10 lei.
Își dă seama că nu am vrut să-l jignesc, acceptă.
Pleaca, în spatele meu un alt tânăr avea banii pregătiți.
Ne bucuram împreună ca i-a acceptat pe ai mei. Era pregatit sa îi ofere pe ai săi daca nu aș fi făcut eu acest gest.

Azi, la Lidl, un domn așează cu grijă 6 produse pe bandă.
La casă, îl văd încordat, urmărind cu mare atenție scanarea, totalul.
Avea niște supă de tăieței instant, orez, morcov, ce e mai ieftin și mai mult. Când i se comunică suma de plată, scoate banii gata pregătiți, cu un tremur al mâinii.
Avea de plată 11,80 lei, iar banii din mâna sa însumau 12,21 lei. Știa aproape exact cât însumau podusele și ar fi fost o reală problemă să fi fost mai mult de plată, la nivel de bănuți.

Imaginea unor bătrâni demni, dar batjocoriți este frecventă în aceasta țară .
Nu există nici măcar scuza băuturii, a lenei. Sunt oameni frumoși, care au muncit o viață, dar pentru care pensia înseamnă sărăcie.

Nu este nevoie să mergi mai departe de locul în care te afli pentru a descoperi ocazii în care sa fii…OM. Mi se face brusc rușine de toate coșurile pline fără măsură, fără calcule.
De excese, mofturi, branduri, parfumuri, creme, opționale pe mașină, eșarfe, excursii, stele pe hoteluri, scofeturi, restaurante, specialități. Mă simt atât de murdar si josnic, excesiv de bogat pentru săracii lumii acesteia.
E o senzatie viscerala de durere, o milă care taie pe dinauntru.
Putem face ceva împreună, să modificam aceste lucruri prin vot, la următoarea votare, votați situația din care vreți să ieșim!

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!
[cosmin]

Si o vina, ca si cum toti banii lumii ar sta intr-o minge. Cu cat bogatii devin mai bogati, cu atat saracii devin mai lipsiti. Asa o fi?

Avem datoria sa fim atenti si sa daruim. Saracia inseamna depresie. Un gest poate aduce lumina, o umbra de atentie poate amana sfarsitul. Supa lui instant de 2 lei se confrunta in mod direct cu ciorba ta de la restaurant, de 20 lei. Se privesc, una searbada si bolnava, cealalta bulbucandu-se de grasime, jucausa cu focaccia, smantana si ardei.

Nu e vina ta ca esti bogat. Dar e vina ta daca el ramane flamand, cand saracia lui a trecut pe sub lumina ochilor tai satui.

Vlahopol Cosmin

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More