Pro integrare

Desemnarea Rovanei Plumb drept comisar european nu este Legala

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Doamna Viorica Dancila se pare ca nu prea stie Legea, desemnarea pentru postul de comisar european, în persoana Rovanei Plumb, a fost făcută de Viorica Dăncilă fără să se țină cont de Legea 373/2013, privind cooperarea dintre Parlament și Guvern în domeniul afacerilor europene.
[cosmin]
Conform articolului 19 din lege, Guvernul trebuie să informeze Parlamentul cu privire la propunerea de comisar european, iar Comisiile de specialitate din Parlament trebuie să audieze respectiva persoană propusă, informare si audiere care nu au avut loc.
Legea 373/2013:
Art. 19. – (1) Parlamentul României va fi informat de către Guvern în legătură cu nominalizarea persoanelor în vederea ocupării unor funcţii în cadrul instituţiilor Uniunii Europene.
(2) Comisiile de specialitate ale Parlamentului vor audia persoana nominalizată de Guvern pentru funcţia de membru al Comisiei Europene.
Diferiti membrii din conducerea camerei deputstilor declara că Viorica Dăncilă nu a trimis către Parlamentul României nominalizarea Rovanei Plumb, iar comisiile de specialitate nu au audiat-o, așa cum prevede legea.
Deși nominalizarea nu a fost trimisă Parlamentului Romaniei, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Senat susține că Rovana Plumb va fi audiată săptămâna viitoare, asta denota multa lipsa de transparenta si seriozitatea din partea partidului de Guvernamant.
[cosmin]
În 2014, Corina Crețu, propusă comisar european de premierul Victor Ponta a fost audiată de comisiile reunite pentru afaceri europene, înaintea audierii din Parlamentul European.
Rovana Plumb va fi audiată în comsiile din Parlamentul European pe data de 2 octombrie. Aceasta a fost propusă de președintele Comisie Europene pentru a prelua portofoliul Transporturilor, acesteia i se cer si lamuriri suplimentare in legătură cu neregulile din declaratiile sale de avere.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...