Pro integrare

Despre prostie: Dacă scuturi uşor ideile creţe ale Danei Budeanu ori ale lui Selly, imediat încep să se împrăştie

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Sursa și credit articol Emil Berdeli – jurnalist
Am încercat mereu să combat faptul că prostia ar fi infinit mai fascinanta decât inteligența, care, totuşi ar avea limitele ei, dar trebuie să recunosc, n-am reuşit să vin cu argumente beton. Mai am însă oarece satisfacţie: chiar dacă prostia e nemărginită, prostul e bine împrejmuit în imensitatea ei, deşi nu prea-mi foloseşte la nimic.

De pildă, un bun exemplu al neroziei autohtone îl dau niscai influencerii şi influencerele: minţi înguste, infatuare maximă. Unul dintre ei este imberbul Selly, despre care am mai scris. E sfătos. Ştie tot. Cântă fals. Rosteşte platitudini pe bandă rulantă. E adept al teoriei că un exerciţiu de banalitate şi ignoranţă în exces ar fi o mare înfăptuire. Mai nou, vrea să reformeze învăţământul cu idei care nu-i aparţin, susținute însă de Antena3, care, culmea, pe vremuri, înfiera cu mânie proletară tocmai ideile plagiate acum de Selly. Remarc însă că profesorii reacţionează la aberaţiile imberbului, catalogându-l drept un puştiulică cu ifose şi cu tupeu

O altă influenceră la modă, dar una cu apucături reale de activistă comunistă, de asemenea susţinută de Antena3, este Dana Budeanu. Pentru ea, prostia-i o satisfacţie suverană, iar atunci când deschide gura se întunecă cerul. După ce-a rupt pe genunchi campania electorală a Gabrielei Firea, Budeanu vrea să le arate fanilor că nu se pricepe doar la propagandă, ci şi că are o maximă cultură generală, clamând: Lui Petre Ţuţea nu i-a fost ruşine să fie de stânga. A fost toată viaţa…

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Săracul Ţuţea, se răsucește în mormânt. A stat 13 ani în puşcăriile comuniste tocmai pentru legăturile sale cu mişcarea legionară. Ţuţea nu putea să fie toată viaţa de stânga, cum spune Budeanu, devreme ce-a zis: Social-democraţia este laptele bătut al comunismului… Stânga nu poate guverna. Când vine la putere, e pustiu… Social-democraţia e anticamera comunismului…, ca să dau doar câteva exemple din gândirea sa de dreapta.

Prostia Danei Budeanu, care citeşte mult pe Google, după cum spune chiar ea, e şi obraznică. Să reduci strălucirea unei minţi precum cea a lui Ţuţea la pălăvrăgeala: Nu i-a fost ruşine să fie de stânga, doar pentru că omul a scris vreo două articole marxiste în fragedă tinereţe, mi se pare o abjecţie fără margini. Numai că, iată, josnicia are adepţi. Probabil că o mare parte dintre fanii Danei Budeanu rămân convinşi că Ţuţea a fost un om stânga, în pofida faptului că acest Socrate al Românei – aşa cum îl numeau admiratorii săi, cu meritele şi păcatele sale, a murit liberal.

Citeste si:  Comunitatea Diaspora.Ro a solicitat intervenția ministerului sănătății, au fost descoperite mai multe nereguli

O altă influenceră vestită, în realitate o semidoctă de 24 de carate, e Oana Sparanghelista. Această Cicciolină virtuală a plaiului mioritic, prezentă şi ea des la Antena3, a avut proasta inspiraţie să se dea cultă-n cap cu un recurs la istorie. Într-un puseu propagandistic de stânga împotriva actualei puteri, referindu-se la momentul Lupeni ’29, Sparanghelista încearcă să inducă tâmpenia că, deşi ţărăniştii erau la putere, liberalii, nişte criminali, au dat ordine militarilor ca să-i împuşte pe mineri. Asta în pofida faptului că (e de notorietate) greva de la Lupeni din anul 1929 n-a fost reprimată de liberali, cum spunea Sparanghelista, ci de ţărănisti, aflaţi la guvernare. Atât a dus-o mintea.

O poetă îi plângea pe proşti, iar proştii, după cum spunea ea, o învingeau. Eu nu-i plâng, dimpotrivă, îi combat, dar asta nu mă împiedică să constat că prostia vândută de noii activişti în ambalaj de sentinţă e o marfă foarte căutată în România, iar cei care o prizează nu fac decât să-şi lărgească ignoranţa.

- Comunitatea Diaspora -

Sursa: Emil Berdeli

- Advertisement -

Comentarii
Loading...