Pro integrare

Diaspora îi cere lui Klaus Iohannis să retragă ordinul Steaua României lui Adrian Năstase, după ce i-a numit „indieni” pe românii din străinătate

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Organizatorul Mitingului Diasporei din 10 august 2018 îi cere, pentru a doua oară, preşedintelui Klaus Iohannis retragerea ordinului Steaua României acordat fostului premier Adrian Năstase, după ce acesta i-a numit pe cei plecaţi din ţară în străinătate „indieni”.
Tommy Iuliu Joul Tomescu, organizatorul mitingurilor Diasporei din 10 august 2018 şi 2019, îi cere, din nou, preşedintelui Klaus Iohannis retragerea ordinului Steaua României, acordat fostului premier Adrian Năstase. Tomescu i se adresează preşedintelui, într-o scrisoare deschisă, folosind expresia „domnule Fanfaron”. Demersul vine după ce, de Ziua României, Klaus Iohannis l-a invitat la Cotroceni pe Adrian Năstase.
„Degeaba v-am solicitat în 2016 retragerea ordinului Steaua României pentru Adrian Năstase, ca să nu mai fie invitat la reuniuni oficiale cel care îi făcea pe cei din diaspora. Corb/infractor la corb/infractor nu îşi scoate ochii, dar vă solicit din nou să luaţi în considerare cererea mea având în vedere că mulţi dintre cei din diaspora s-au cam săturat să primească câte o plăcuţă suedeză de la dumneavoastră, în mod regulat.
Sper că nu va aşteptaţi să mai primiţi de la mine texte elegante şi analize, pentru că am înţeles că nu are rost. Degeaba mi-am pierdut de câteva ori mai multe săptămâni să va trimit nişte analize pe care să le implementaţi pentru că le-aţi ignorat. Astfel încât în momentul în care aţi fost întrebat de realizările dumneavoastră nu aţi avut ce să spuneţi”, a scris reprezentantul Diasporei.
Tomescu spune că sunt condamnabile declaraţiile lui Adrian Nastase de „defăimare şi ridiculizare a românilor care au plecat din România într-un exil economic, pentru a nu mai fi supuşi abuzurilor noii nomenclaturi, al cărui reprezentant de seamă este Adrian Nastase”.
„Folosirea în sens peiorativ a termenului indian, ne arată o mentalitate de tipul /. Această adresare denotă şi o labilitate a persoanei care se crede , deorece până şi stăpânii îşi protejează care le trimit miliarde de euro, dar orice este permis din perspectiva disperării care încearcă să îşi dovedească supremaţia sa. Fostul Premier alege să îi atace pe români, într-un moment în care pe teritoriul Regatului Unit sunt supuşi atacurilor violente, magazinele le sunt incendiate şi ar avea nevoie de susţinere, doar pentru a câştiga o dispută politică”, spunea Tomescu, în 2016, când a cerut prima dată retragerea titlului.
Adrian Năstase a participat, duminică seară, pe 1 Decembrie, la recepţia organizată la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Naţionale a României.
[post] [cosmin]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...