Pro integrare

Diaspora – La alegerile locale din România, diaspora a votat prin telefon

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Diaspora a putut pentru prima oară să voteze prin VOT, multi au sunat rudele și au îndemnat să se meargă la VOT pentru ca România să scape de comuniștii de la PSD
Cum s-au văzut din Diaspora alegerile locale de ieri.
Ieri m-am simțit ca un jucător suspendat care privește de pe bancă cum echipa lui joacă finala.Am mușcat din prosop,am strigat la coechipieri,am înjurat arbitrul,am trântit bidonul cu apă,am făcut tumbe………am suferit pt că nu puteam “să joc’.
La final însă, m-am bucurat pt că m-am simțit învingător.
E victoria progresului asupra autosuficienței, e victoria ambiției asupra resemnării, e victoria meritocrației asupra mediocrității, e victoria informației asupra prostiei, e victoria lui CE TREBUIE asupra lui CE-ȚI PLACE. Nu e o victorie completă sau deplină, dar e un semn că putem.
N-am să focusez gândurile mele pe partide sau persoane. Personal consider că ideologiile și doctrinele politice sunt depășite de realitățile lumii în care trăim.Ca să nu fiu totuși ipocrit, trebuie să recunosc că tocmai un astfel de partid greu de încadrat doctrinar, e adevăratul câștigător al acestor alegeri locale, e vorba despre USR+ și toți cei care au muncit pentru victoriile candidaților lor, merită toate felicitările.Chiar dacă nu sunt fanul lor convins, par cea mai bună soluție pentru a porni România pe o cale bună, pe o cale corectă.Sper doar că sunt conștienți că nu pot și nici nu merită să o facă singuri.
Dar dincolo de sigle și denumiri, mă bucur că au câștigat oameni care au idei și proiecte, oameni care și-au centrat campania pe nevoile specifice ale individului și ale comunității, nu pe generalități,platitudini și promisiuni.
Au rămas încă milioane de români prizonieri ignoranței, neputinței,sărăciei și prostiei.E datoria noastră a tuturor să luptăm și pentru ei. Cei care “s-au eliberat” ieri, au făcut-o printr-un superb act de voință și curaj. Mă înclin cu respect în fața lor. Expresiile “toți sunt la fel” și “ne merităm soarta” tocmai se pregătesc să plece spre cimitirul lexical.
Mulțumesc tuturor celor care “au jucat” și pentru mine. E răspunsul la ceea ce noi am făcut la alegerile prezidențiale.
Acum suntem chit.
Nu suntem un popor atât de rău cum credem, sau cum vor alții să ne facă să credem.
#ăștiasuntem

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

sursa Alin Stanciu

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...