Pro integrare

Diaspora – Steagul englez este de fapt Italian, UK plătea chirie italienilor pentru ca să il folosească

Steagul englez este de fapt originar din Genova, englezii au "uitat" să mai plătească tributul pentru acesta.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Steagul Sfantului Giorgio a fost cerut de către Regele Richard în anul 1190 cu obligația de a plăti o taxă anuală pe timp nedeterminata, această plată a încetat în anul 1771.

O cruce roșie pe un sfond alb, clasicul drapel Englez care s-a putut vedea cu siguranță și la finala campionatului European dintre Italia și Anglia, pe semne că steagul Sfântului George fluturat de către englezi i-a ajutat pe Italieni să câștige cupa europei.

În anul 1190 Regele Richard 1 a cerut Genovei posibiltatea de a folosi acest steag datorită faptului că multi atacatori de pe mare când vedeau fluturând drapelul, făceau cale liberă și evita orice conflict cu aceștia, pentru Regele Angliei de la acea vreme era o tactică militară care ajuta Anglia să evite lupte pe mare care nu le aducea un beneficiu.

Proiect sponsorizat de catre Departamentul Romanilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

Steagul, folosit în Genova încă din anul 1906 avea sinea lui o vapoare de apărare automatică, dadea un fel de imunitate vaselor care îl aveau arborat.

Neplata acestui tribut nu a scăpat însă de ochii vigilenți ai noului primar care a trimis o scrisoare pentru însuși Reginei Elizabeta în care îi reamintește acest lucru.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...