Pro integrare

Diaspora – Te întorci în România? Iată datele despre Frontierele de stat

Poliția de frontieră informează.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Călătorește în siguranță.

Suntem în plin sezon estival şi mulţi cetăţeni români aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării sau se întorc acasă, din străinătate, motiv pentru care, în perioada următoare, se prefigurează o creștere a numărului de persoane și mijloace de transport care tranzitează punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria.

Recomandăm cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

Proiect sponsorizat de catre Departamentul Romanilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

Menţionăm că, la graniţa cu Bulgaria sunt operaționale 9 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:
– pe raza jud. Constanţa: P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Ostrov, P.T.F. Negru Vodă,
– pe raza jud. Călăraşi: P.T.F. Călăraşi
– pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu,
– pe raza jud. Teleorman: P.T.F. Turnu Magurele, P.T.F. Zimnicea,
– pe raza jud. Dolj: P.T.F. Calafat, P.T.F. Bechet (doar pentru transportul de marfă).

La graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei după cum urmează:
– pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand;
– pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai, P.T.F. Săcuieni
– pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni, P.T.F. Petea;
– pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de persoane şi mărfuri se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa.

Vezi Trafic Aici

– Reamintim că, în această perioadă, pe sensul de intrare în țară, la realizarea controlului de frontieră efectuat de lucrătorii noştri, care vizează in principal verificarea documentelor de călătorie, participă şi reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică judeţene în vederea efectuării triajului epidemiologic si dispunerii măsurilor specifice.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...