Pro integrare

Dodon: Necesitatea stării de urgenţă nu e dictată de introducerea de noi restricţii

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Potrivit preşedintelui PSRM, Guvernul interimar nu poate să urgenteze acţiuni de procurare a vaccinurilor, nu poate să vină cu unele iniţiative de ajutare a oamenilor, a agenţilor economici.

Comentând declaraţiile premierului interimar, care a spus că „unii politicieni folosesc starea de urgenţă în scopuri politice”, Igor Dodon a replicat că Aureliu Ciocoi „face unele declaraţii care sunt greu de interpretat” şi că starea de urgenţă are ca scop ajutorarea oamenilor şi PSRM i-a dat atribuţii lui Aureliu Ciocoi pentru a face acest lucru.

În contextul deciziei pe care urmează să o ia Curtea Constituţională pe 15 aprilie, legat de sesizarea de constatare a circumstanţelor de dizolvare a Parlamentului, Igor Dodon a remarcat că socialiştii sunt pregătiţi de alegeri anticipate, dar sunt împotriva alegerilor pe timp de pandemie. „Dacă Curtea Constituţională este gata să aibă soarta Curţii Constituţionale de pe timpul lui Plahotniuc […], atunci să-şi asume”, a comentat liderul PSRM

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Potrivit lui Igor Dodon, dacă majoritatea judecătorilor Curţii vor merge „pe calea lui Plahotniuc, atunci, cel mai probabil, vor fi alegeri parlamentare anticipate şi, cel mai probabil, în toamnă. Dar dacă va predomina raţiunea şi poziţia Consiliului Europei şi a Comisiei de la Veneţia, atunci, probabil, alegeri anticipate nu vom avea”, a mai spus preşedintele PSRM.

În opinia sa, dacă vor fi alegeri anticipate, Republica Moldova nu va beneficia de resurse externe, iar dacă va fi numit un guvern în timpul apropiat, vor fi şi programe de asistenţă externă destul de repede.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...