Doi ani de la CARACAL

Au trecut 2 ani.

Doi ani de când o fetiță firavă a fost răpită de o bestie fără suflet.

Doi ani de când, teoretic România a aflat cum sunt tratați oamenii care sună la 112 și spun că sunt sechestrați, că au fost violați și cer ajutorul autorităților.

Doi ani de promisiuni, de vorbe frumoase și de ,,vom face”.

Doi ani în care, inclusiv o Comisie Parlamentară pentru Copiii Dispăruți a dovedit cum polițiștii români nu sunt pregătiți, cum 40% dintre copiii dispăruți provin din DGASPC-uri, cum rețetele de trafic acționează și mai ales, cum nimeni nu face nimic în sensul ăsta.

În acești doi ani am mai avut parte de o ,,intervenție” din partea autorităților, anume cea de la Galați, acolo unde o fetiță aproape de-o seamă cu Alexandra a stat cu sânge din zona intimă în fața unei mașini de Poliţie, mașină în care era inclusiv o doamnă agent fără ca vreunul din agenții din mașină să schițeze vreun gest că ar vrea să ajute biata fată.

Culmea, acea fată era tot de ,,sub umbrela” statului.

Anul trecut au fost sesizați ca dispăruți, conform studiului realizat de cei de la Salvați Copiii,  aproximativ 6000 de copiii.

Dintre aceștia, în momentul de față au rămas la stadiul de dispăruți 377 dintre aceștia.

Adică aproape 400 de copii nu au fost găsiți nici în ziua de azi.

De ce?

Pentru că în cazul fetelor, polițiștii de cele mai multe ori susțin sus și tare că ,,are un Făt-Frumos” cum i s-ar fi comunicat familiei Luizei Melencu sau, în cazul băieților ,,s-a rătăcit,  vine el” ca în cazul lui Sebi, băiatul găsit decedat într-un loc unde, teoretic ar fi trebuit să fie căutat.

Tot în Galați, acum câteva săptămâni un alt caz a dat puțin de gândit.

O fată cu probleme psihice, conform familiei a dispărut de lângă mamă, imediat dupa ce abia fusese externată din spital, fapt pentru care femeia disperată a sunat la 112 sperând ca Poliția să o ajute să își caute fetița.

Ei bine, operatoarea de la 112 i-a facut mamei legătura cu ambulanta, nu cu Poliția, iar doamna de la ambulanță foarte deranjata de apel i-a comunicat femeii că atunci când își găsește fata,  daca vrea să o interneze bine, dacă nu, ei nu stau să o caute, susținând totodată că nici Poliția nu va face acest lucru.

Ce ne dovedește acest lucru?

Faptul că ,,vrem o țară ca afară” doar la nivel declarativ.

În cazul de la Galați s-a constatat cu transcriptul în față că s-a incercat mușamalizarea, deoarece în comunicatul oficial,  Mihai Polinschi susține că apelul a fost redirecționat ,,din greșeală către SAJ, cu toate că în transcripitul conversației se specifică acel tranfer către Ambulanță, nu către Poliție, deci nu e tocmai o greșeală.

Conform Judecătorie Constanţa, în anul 2020, operatorul Politiei Romane i-ar fi spus femeii ,,nu esti normala,nu esti sanatoasa” in momentul in care a sunat la 112 sa reclame faptul ca este hartuita de fostul sot, fapt pentru care a cerut comandantului Inspectoratului General al Politiei Romane sa faca verificari.

Cam atat despre ,,schimbari” si 112.

Cazul Caracal ar fi trebuit să ne trezească, să ne facă să realizăm în ce țară trăim, să ajute autoritățile să evolueze, dar din păcate, după cate se poate observa, s-ar putea să fim într-o situație mai rea decât  atunci, căci acum știm și tot nu intervenim, tot nu cerem legi, tot tacem și tot sperăm, de parcă speranța ne-ar tine de foame, de sete sau în siguranță.

Nu dragilor, nu suntem în siguranță nici noi ca adulți, nici copiii noștri și, cu atât mai mult nu vor fi nici nepoții nostri dacă nu schimbăm acum ceva!

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: