Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a desfășurat o amplă acțiune de control, pentru verificarea modului în care operatorul economic, SC JUGUAR IMP SRL, respectă prevederile legale în domeniu, în urma unei sesizări primite de la un consumator.

Verificările s-au derulat pe mai multe zile, atât la sediul acestuia, cât și la cel al depozitului pe care îl deține, în comuna Afumați, județul Ilfov.

În urma neregulilor constatate, comisarii CRPCR București-Ilfov au aplicat mai multe sancțiuni, după cum urmează:

amenzi contravenționale în valoare de 139.000 lei

oprirea temporară de la comercializare până la remedierea deficiențelor constatate, pentru circa 163.000 buc. produse nealimentare, în valoare de aproximativ 900.000 lei

interzicerea punerii la dispoziție pe piață a circa 900 buc. jucării neconforme, în valoare de aproximativ 90.000 lei

interzicerea punerii la dispoziție pe piață a circa 115.000 buc produse neconforme, în valoare de 4,16 milioane lei și rechemarea de pe piață a produselor neconforme de același tip

propunerea emiterii deciziei de încetare a practicii comerciale incorecte

depozitul a fost sigilat până la definitivarea controlului.

„Din păcate, o perioadă lungă de timp anumiți operatori economici reușesc să păcălească consumatorii. Singurul lucru de calitate germană dintre produsele lor este afirmația că acestea sunt de altă calitate, mult departe de țara cu pricina.”, a declarat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Abaterile de la legislația în vigoare, în domeniu, au fost:

existența unei practici comerciale incorecte (comercializare unor echipamente electrice și a unor produse nealimentare de bucătărie însoțite de informația „QUALITY GERMAN” fără a putea prezenta documente sau studii din care să rezulte veridicitatea informației)

comercializarea a diverse produse nealimentare fără a fi însoțite de documente necesare și informații în limba română

comercializarea a diverse produse nealimentare fără a deține declarație de conformitate

comercializarea unor jucării fără a avea menționate, pe etichetă, informații în limba română privind avertismentele de siguranță și fără a fi însoțite de declarații de conformitate 

comercializarea a diverse produse nealimentare fără a fi însoțite de informații privind principalele caracteristici tehnice și calitative, compoziția, modul de utilizare sau eventualele riscuri previzibile

 lipsa certificatului de garanție.

SC JUGUAR IMP SRL a avut în 2021 o cifră de afaceri de 54.265.886 lei și un profit de 990.033 lei. Potrivit Confidas.ro, firma are trei asociați: doi cetățeni indieni și unul chinez: UTTAMCHANDANI PRERNA VINOD, UTTAMCHANDANI ASHOK KUMAR, UTTAMCHANDANI MAYA ASHOK. Potrivit sursei citate, cei trei derulează împreună afaceri de circa 165 de milioane de lei.

The post Doi milionari indieni și unul chinez, amendați de ANPC pentru că le vindeau românilor produse care ar fi trebuit să fie de calitate germană, dar nu erau appeared first on .

Diaspora Ro