Pro integrare

#DoNotTouchMyClothes: Protest al femeilor afgane împotriva restricțiilor vestimentare impuse de talibani. Acestea distribuie pe rețelele de socializare fotografii în veșminte tradiționale colorate

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Femei din toată lumea distribuie fotografii cu veșminte colorate tradiționale pentru a susține campania demarată de femile afgane împotriva restricțiilor vestimentare impuse de talibani pentru studente, transmite presa internațională.

După ce au demonstrat în marile orașe din Afganistan, acum femeile și-au mutat protestul pe rețelele de socializare.

Campania lansată în online, denumită #DoNotTouchMyClothes, promovează femeile purtând veșminte afgane tradiționale, pline de culori.

Proiect sponsorizat de catre Departamentul Romanilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

Protestul este o reacție la o demonstrație orchestrată de talibani la Universitatea din Kabul, unde aproximativ 300 de femei au apărut îmbrăcate în haine negre, cu fața, mâinile și picioarele acoperite, conform The Guardian.

This is Afghan culture. My traditional dress #AfghanWomen

Thank you to Dr @RoxanaBahar1 for the inspiration.

Our cultural attire is not the dementor outfits the Taliban have women wearing. pic.twitter.com/i9wFASfWR6

— Peymana Assad 🏔 (@Peymasad) September 12, 2021

sursa foto deschidere: Twitter Dr. Bahar Jalali

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...