Dopul de la sticlele de ulei: dacă l-ați aruncat până acum, nu o veți mai face niciodată – are o funcție pe care foarte puțini o cunosc. Fiecare sticlă de plastic de ulei comestibil pe care o folosim zilnic în bucătărie are un capac și un dop. Primul se deșurubează, iar cel de-al doilea trebuie să fie rupt, trăgând puternic de un cerc mic. De obicei, capacul ajunge întotdeauna la coșul de gunoi, ceea ce reprezintă o greșeală imensă. Acesta are o funcție pe care nu toată lumea o cunoaște însă.

Citiți și: Spălarea rufelor la 40 de grade. Iată de ce nu ar trebui să o faci niciodată

La ce se folosește dopul de la sticlele de ulei? Care este funcția sa reală?

Nu contează dacă cumpărați ulei de floarea-soarelui, de rapiță sau de porumb. Aproape fiecare ulei vegetal utilizat în mod obișnuit în bucătărie și vândut în supermarket are acest tip de capac. Când deschidem o sticlă nouă, după ce am scos capacul, trebuie să tragem de cercul mic care se află sub el. Acest dop suplimentar nu este plasat acolo din greșeală. Scopul său, printre altele, este de a preveni scurgerile nedorite de lichid uleios.

Dar aceasta nu este singura funcție a dopului. De fapt, acesta a fost conceput pentru a servi drept distribuitor. Tot ce trebuie să faceți pentru a transforma dopul în dozator este să îl întoarceți și să îl puneți înapoi pe deschiderea sticlei.

Deși acesta este un truc incredibil de simplu, mulți nu au auzit niciodată de el și aruncă mereu și inutil dopul.
Chiar și cei mai mari sceptici învață repede că trucul dopului este cu adevărat ingenios și util în orice bucătărie. Avantajul acestui dozator este că nu se mișcă și vă permite să reglați foarte precis turnarea. Astfel, o dată pentru totdeauna, vă permite să vă ocupați de problema enervantă a excesului de grăsime în tigaie sau în salată.

Într-o perioadă în care prețul uleiului comestibil atinge cote record, utilizarea dopului ca dozator permite economisirea suplimentară a banilor.

surse: polskiobserwator.de, ZiarulRomanesc.at

Postarea Dopul de la sticlele de ulei: dacă l-ați aruncat până acum, nu o veți mai face, iată întrebuințarea a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Dopul de la sticlele de ulei: dacă l-ați aruncat până acum, nu o veți mai face niciodată – are o funcție pe care foarte puțini o cunosc. Fiecare sticlă de plastic de ulei comestibil pe care o folosim zilnic în bucătărie are un capac și un dop. Primul se deșurubează, iar cel de-al doilea trebuie… Read More »Dopul de la sticlele de ulei: dacă l-ați aruncat până acum, nu o veți mai face, iată întrebuințarea
Postarea Dopul de la sticlele de ulei: dacă l-ați aruncat până acum, nu o veți mai face, iată întrebuințarea a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Diaspora Ro