Pro integrare

Dragoș Tudorache: Premierul Florin Cîțu îi reproșează lui Vlad Voiculescu „sincope de comunicare” / Nu există altă variantă politică, la acest moment, decât această coaliție și suntem convinși că putem genera soluții în coaliție, dar nu cu domnul Cîțu

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS, a declarat, miercuri, că Alianța USR PLUS nu va propune un alt nume pentru funcția de ministru al Sănătății până când nu va primi răspuns la solicitarea de schimbare a premierului Florin Cîțu, în care nu mai are încredere, și că speră ca o ședință a coaliției să aibă loc chiar în această seară sau cel târziu joi dimineață.

„Deocamdată, problema noastră este că noi nu mai putem continua cu un premier în care nu mai avem încredere. Pentru că avem toată încrederea în funcționalitatea coaliției, nu există altă variantă politică, la acest moment, decât acestă coaliție și suntem convinși că putem genera soluții în coaliție, dar nu cu domnul Cîțu”, a declarat Dragoș Tudorache, într-o intervenție la Digi 24.

Tudorache a precizat că mai întâi trebuie rezolvată această problemă și apoi Alianța va decide pe cine va nominaliza la Ministerul Sănătății.

Întrebat dacă există un nume de viitor ministru, Dragoș Tudorache a repetat; „Deocamdată, discuția e să rezolvăm Cîțu”.

Tudorache a spus că premierul Cîțu îi reproșează lui Vlad Voiculescu „sincope de comunicare” în relația ministru-premier.

„Or, n-aș fi vrut să spun asta, dar domnul Voiculescu îl tot vânează cu telefoanele pe domnul Cîțu de foarte multă vreme și nu primește răspuns”, a declarat Dragoș Tudorache.

Mai mult, a spus acesta, premierul i-ar fi cerut o evaluare la împlinirea a 100 de zile la Ministerul Sănătății, pe care Vlad Voiculescu a prezentat-o recent într-o ședință de Guvern.

„A avut loc o discuție serioasă, responsabilă în Guvern despre ce s-a făcut, ce urmează să se facă. De la acel moment, am avut criza de la Foișor și am avut criza de la Babeș. Nici una, nici alta nu au fost situații asupra cărora ministrul sau Ministerul Sănătății să fi avut vreun control”, a explicat Tudorache.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Președintele executiv al PLUS a spus, despre ordinul care schimbă criteriile pentru intrarea unei localități în carantină, că acestea au fost discutate și stabilite „acum o lună, poate chiar mai mult de atât” în Comitetul Național pentru Situații de Urgență, gestionat de DSU/Ministerul de Interne. Ministerul Sănătății nu ar fi făcut altceva decât să le încorporeze într-un ordin, a precizat Tudorache.

Birourile Naționale ale USR și PLUS au decis, miecuri, după demiterea ministrului Vlad Voiculescu, să retragă susținerea pe care Alianța USR PLUS i-a acordat-o premierului Florin Cîțu.

Alianța USR PLUS afirmă că decizia de revocare a lui Vlad Voiculescu este „o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu”.

Alianța subliniază că anunțul premierului privind preluarea interimatului de la Sănătate de către Dan Barna „este făcut fără consultarea USR PLUS”.

„Și aceasta este o dovadă de lipsă de responsabilitate politică într-un moment foarte greu pentru țară”, susține Alianța USR PLUS.

Citește și:

VIDEO Dan Barna: Premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea USR PLUS. Cerem o întâlnire de urgență a coaliției pentru a discuta retragerea premierului Cîțu. Am avut o discuție cu președintele Iohannis

LIVE Criză majoră în coaliția de guvernare după revocarea lui Voiculescu. USR PLUS cere demiterea premierului Cîțu / Orban: Prim-ministrul PNL este Florin Cîţu şi partidul îl susţine

Sursa foto: Dragoș Tudorache / Facebook

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...