Take a fresh look at your lifestyle.

Drepturile pasagerilor care călătoresc cu autobuzul/autocarul

18

Legislația UE prind drepturile pasagerilor care călătoresc cu autobuzul/autocarul se aplică în cazul deplasărilor care au ca punct de plecare sau ca destinație o țară din UE, în principal pentru serviciile de transport pe distanțe lungi. Aceste drepturi se aplică dacă utilizați servicii de transport regulate care funcționează pe rute deja specificate, unde pasagerii sunt îmbarcați și debarcați în stații prestabilite, după cu un orar fix. Distanță lungă înseamnă că distanța prevăzută pentru serviciu de transport, și nu călătoria dumneavoastră individuală, este de cel puțin 250 km.

Țările din UE pot decide ca aceste prevederi să nu se aplice anumitor servicii regulate exclusiv interne sau celor oferite pe un traseu (inclusiv o oprire programată) care se află, în cea mai mare parte, în afara UE. Verificați acest lucru înainte de a cumpăra biletul.

Pe parcursul călătoriei, operatorul de transport cu autobuzul/autocarul trebuie să furnizeze informații clare și corecte cu privire la serviciul prestat și drepturile pasagerilor. De asemenea, aceste informații trebuie să fie disponibile și într-un format accesibil pentru persoanele cu handicap.
[post]

Vino alaturi de noi pe facebook!
Daca doresti ne poti sustine activitatea prin paypal


Alătură-te grupului nostru de Facebook

Comunitatea Diaspora.Ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More