După ce l-a bălăcărit ca la ușa cortului, Firea se milogește de Orban să-i dea câteva sute de milioane pentru nevoile Primăriei. Liberalul s-a înfuriat: „este o neobrăzare”

Dinamica relațiilor tensionate dintre premierul Ludovic Orban și primărița rea de gură și de mandat Gabriela Firea a intrat într-o nouă etapă după ce edilul capitalei i-a trimis șefului Executivului o cerere calificată de acest din urmă drept „neobrăzare”. Astfel, vineri, în timpul ședinței de guvern, ministrul Dezvoltării Ion Ștefan (cel cu casa uriașă de la Focșani care a devenit brusc mult, mult mai mică, detalii AICI) l-a „surprins” pe șeful său cu o solicitare de 677 de milioane de lei din partea Primăriei capitalei pentru facturile orașului și alte cheltuieli.

Orban a răspuns că nu va da curs acestei cereri mai ales că municipalitatea a primit deja 100 de milioane de lei din fondul de rezervă, adăugând că doleanța primăriței este o „neobrăzare”.

„Primăria București a beneficiat de alocare, din fondul de rezevă al Guvernului, de 100 de miloane și mi se pare o neobrăzare să mai formulezi o cerere. Adică ce vrea? Să plătim noi factura pentru companiile de nababi înființate de Firea. Nu acceptăm așa ceva sub nicio formă”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a anunțat că Executivul va adopta, în ședința de luni, o nouă rectificare bugetară ca să realimenteze fondul de rezervă al Guvernului pentru efectuarea plăților care să asigure cheltuielile de funcționare pentru autoritățile locale.

Ministrul Dezvoltării Ion Ștefan a explicat că a găsit o situație extrem de gravă la prefecturi care au solicitat bani mulți.

În replică, premierul Orban i-a transmis mininistrului că Guvernul nu are de gând să plăteasc cheltuieli „scoase din burtă”. Prim-ministrul a atras atenția că nu vrea să vadă pe listă primării care au primit deja bani din alocările acordate de fostul Cabinet PSD, scrie digi24.ro.

Reamintim că recentul scandal și replici acide dintre Firea și Orban au ajuns chiar și în atenția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării care s-a autosezisat după ce primărița de la Capitală a declarat, într-o intervenție televizată, că, pe timpuri, biroul de viceprimar al lui Ludovic Orban „era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu ţigări, numai cu persoane pestilenţiale”.

„De când era viceprimar, stătea în biroul care era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu ţigări, numai cu persoane pestilenţiale şi văd că domnul Orban nu a făcut niciun efort să depăşească acel nivel”, a spus Firea, potrivit Digi 24.

Premierul Ludovic Orban declarase anterior că la Primăria Capitalei, pe perioada mandatului Gabrielei Firea, rezultatele pe proiectele de investiţii importante „sunt aproape egale cu zero”.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!
[cosmin]

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More