Pro integrare

Frontieră – după Slovenia, Croația și Italia doresc să își deschidă granițele.

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Croația dorește, se pare, să-și deschidă granițele pentru turiști, în ciuda crizei Corona. „Trăim din turism. Este în interesul nostru ca cât mai mulți oameni să vină la noi”, a declarat vineri Președintele croat Zoran Milanovic în orașul sloven Ptuj. „Ușa este deschisă tuturor”, a adăugat el după o întâlnire cu omologul său sloven Borut Pahor.
Italia dorește intrarea liberă a cetățenilor UE după 3 iunie
Începând cu 3 iunie, cetățenii UE ar trebui să poată intra liber în Italia fără a fi nevoiți să treacă printr-o carantină anti-Covid-19 de două săptămâni. Consiliul de Miniștri de la Roma discută în prezent aceste măsuri.
Italienii vor putea călători liber în interiorul granițelor lor naționale începând cu 3 iunie, potrivit planurilor guvernului de la Roma, care au fost discutate vineri cu reprezentanții regiunilor. După redeschiderea restaurantelor și comerțul cu amănuntul luni, 18 mai, călătoriile în afara regiunii de origine ar trebui să fie posibile începând cu 3 iunie.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Cu toate acestea, regiunile din nordul Italiei Lombardia, Emilia Romagna și Veneto solicită un avans în ceea ce privește libertatea de a călători în interiorul granițelor naționale începând de lunea viitoare. Acest lucru este destinat  să ofere oxigen sectorului turismului .
De la blocajul, din 11 martie, italienii nu mai au voie să părăsească regiunea lor de origine imediată. În prezent, numai din motive de sănătate profesională sau urgentă, o călătorie în interiorul granițelor Italiei poate fi efectuată.
Slovenia a deschis deja frontiera pentru cetățenii UE
Vineri, Slovenia a anunțat: La miezul nopții, acestea își vor deschide granița pentru toți cetățenii UE”. „Situația epidemiologică bună din Slovenia și din alte țări UE ne-a permis să relaxăm regimul granițelor”, a declarat Vesna-Kerstin Petric din cadrul Ministerului sănătății”. Cu toate acestea, menținem mecanismele de securitate pentru a putea reacționa în mod corespunzător în cazul în care situația din anumite țări sau regiuni se deteriorează din nou.”
Cu toate acestea, deschiderea nu a fost coordonată cu Austria, iar restricțiile rămân în vigoare până la 31 mai, potrivit Ministerului de interne. Trebuie să faceti un test de corona la intrarea în Austria, care sa nu fie mai mare de patru zile, altfel trebuie să fiți autoizolat.
Sursa: oe24.at

[post]

Citeste si:  CURSURI de CALIFICARE ca Electrician

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...