Eleva care a publicat tabelul cu banii strânși pentru „fondul școlii“, adusă cu paznicul în biroul directoarei

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Constanța de Azi publica luni, 14 octombrie, cazul prezentat de Roxana Șerban, elevă în cadrul Liceului Teoretic „Traian“ din Constanța, care a pus pe Facebook tabelul cu banii strânși pentru „fondul școlii“. Adolescenta a povestit că în urma publicării tabelului, directorul Gabriela Costea a trimis paznicul să o cheme în birou, reproșându-i că nu trebuia să procedeze astfel și că tabelul este fals.

În spatele ușilor închise din liceul „Traian“, directorul Gabriela Costea și-a manifestat autoritatea asupra adolescentei Roxana Șerban, care a avut curajul să facă public ceea ce știe deja orice elev și părinte care are copilul la o instituție de învățământ din Constanța.
Eleva a povestit că în timpul unei pauze s-a trezit cu paznicul în clasă, trimis de director pentru a o chema în birou.
„Am fost chemată la director, să discutăm, paznicul liceului, intrând la mine în clasă și insistând să mă prezint urgent, întrucât directoarea vrea neaparat să poarte o discuție cu mine.
Cel mai probabil, acest gest a fost făcut și în încercarea “să mă calmeze”, așa cum a dorit să se întâmple și după ce, la ședința de acum câteva zile a Consiliului de Administrație, am cerut să se respecte legislația în vigoare, venind cu articole de lege prin care se demonstra faptul că anumite prevederi din regulamentul de organizare și funcționare al liceului meu, proaspăt adoptat, încălcau prevederile din actele normative pe baza cărora sunt realizate toate regulamente de organizare și funcționare ale unităților de învățământ din România.
La această ședință nu am fost ascultată, deși aveam argumente legale pentru cele spuse, la un moment dat țipându-se la mine pentru simplu fapt că doream respectarea legii, nimic altceva.“, a scris Roxana pe Facebook.
Contactată de Constanța de Azi, adolescenta a declarat că în birou, directorul Gabriela Costea i-a făcut reproșuri, totodată spunându-i că tabelul publicat este un fals.
„M-am simțit intimidată. A spus că tabelul nu este adevărat și mi-a reproșat faptul că l-am făcut public“, spus Roxana.
Cu toate acestea, Costea, care a fost numită în funcție luna trecută, a declarat pentru evz.ro că documentul publicat de elevă este de anul trecut. „Este, bănuiesc, o situație financiară a asociației de părinți, fără antet, fără semnătură, ștampilă. Asociația de părinți are personalitate juridică și potrivit Regulamentului de Organizare și Funcționare a Unităților din Învățământul Preuniversitar (ROFUIP) poate susține școala în anumite situații, premierea olimpicilor, serbări etc”, a declarat Gabriela Costea, citată de evz.ro
Pentru că a ales să nu tacă și a avut curajul să facă publice sumele fabuloase care sunt colectate pe fiecare clasă pentru „fondul școlii“ și modul în care sunt direcționați banii, eleva se simte acum pusă la zid și, spunea ea, umilită.
„Deși nu am atacat nicio persoană, în mod direct, în urma lucrurilor citite pe grupul Asociatiei de părinți am putut observa faptul că s-au creat două tabere: pro și contra, majoritatea fiind din câte am putut observa în tabara ce se afla împotriva mea.
Când am văzut cum se aruncă cu pietre în mine pentru ceva ce nu a fost greșit, am rămas șocată, întrucât fiecare persoană are dreptul să își exprime părerea, să nu îi fie cenzurată vocea.
Mai mult, mi s-a adus în atenție faptul că vor exista consecințe pentru simplu fapt că am scos “mizeria de sub preș”, nu am tăcut și am vrut binele colegilor mei și respectarea legii. Pentru a-mi susține cele spuse voi veni cu dovezi la momentul potrivit.“, a mai scris eleva.
sursa

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More