Pro integrare

Emanuel Ungureanu (USR PLUS): Ce se întâmplă acum la Spitalul Foișor este inacceptabil / Măsura trebuia explicată înainte și asumată împreună cu managerul și personalul medico-sanitar

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Deputatul USR PLUS, Emanuel Ungureanu, a afirmat că spitalele trebuie să îngrijească toți pacienții, pentru că „nu este în regulă să-i aruncăm în stradă pe unii pentru a face loc altora”, și că ceea ce se întâmplă la Spitalul Foișor este „inacceptabil”, pentru că decizia de a-l transforma în spital COVID-19 trebuia explicată înainte, și nu după ce a început acțiunea, așa cum a făcut Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Raed Arafat explică motivele pentru care a dat ordin să se evacueze peste 100 de pacienți din Spitalul Foișor, în plină noapte, pentru a face loc pacienților cu Covid-19. Această măsură trebuia explicată ÎNAINTE și asumată împreună cu managerul și personalul medico-sanitar.Este inacceptabil acest mod de acționa, inacceptabil”, a scris Emanuel Ungureanu pe Facebook.

Deputatul USR PLUS și-a intitulat postarea „Haos” și a distribuit înregistrarea video în care șeful DSU explică de ce a fost luată măsura evacuării Spitalului Foișor.

Publicăm integral postarea lui Emanuel Ungureanu.

„HAOS!


Raed Arafat explică motivele pentru care a dat ordin să se evacueze peste 100 de pacienți din Spitalul Foișor, în plină noapte, pentru a face loc pacienților cu Covid-19.


Această măsură trebuia explicată ÎNAINTE și asumată împreună cu managerul și personalul medico-sanitar.


Este inacceptabil acest mod de acționa, inacceptabil.


Am spus de luni de zile, împărțirea spitalelor în Covid-19 și non Covid-19 este o mare porcărie.


Ar fi trebuit ca fiecare spital să trateze TOȚI pacienții, indiferent de patologie, aproape toate spitalele pot avea circuite separate pentru Covid-19 și pot tratata și ceilalți pacienți.


Mă îngrijesc de un grup numeros de tineri dependenți de dializă din România, unii au murit pentru că nu au avut acces la tratament la timp în această perioadă.


Noul ordin 434 al Ministerului Sănătății trebuie aplicat.


Spitalele României trebuie să îngrijească toți pacienții, nu este în regulă să-i aruncăm în stradă pe unii pentru a face loc altora.


Repet, ce se întâmplă acum la Spitalul Foișor este inacceptabil!”

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Pacienții de la Spitalul de Ortopedie Foișor au fost mutați vineri noapte în alte unități medicale după ce instituția a devenit spital COVID-19. Mulți dintre pacienți au fost transferați pe targă sau în cărucioare pentru că nu se puteau deplasa independent.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, vineri seară, la Antena 3, că ”orice oră contează”, în timp ce deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că în momentul transferurilor nu s-ar fi ținut cont de opiniile corpului medical, iar procedura ”este periculoasă”.

Raed Arafat, care este și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a transmis că s-a decis vineri, fiind semnat un ordin în acest sens, transformarea Spitalului Foișor în unitate COVID-19, și pentru acest lucru bolnavii internați în spital sunt mutați în această seară la alte unități din București sau sunt externați cei care nu mai au nevoie de îngrijire.

„Situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă, pentru că astăzi dimineață a trebuit să trimitem pacienți în alte zone, chiar cu un avion militar”, a declarat Arafat la Antena 3.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...