Romanii din afara granitelor

EURONET – Bancomatele care înșeală doar turiștii

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Bancomatele EURONET le regăsim în toată Europa amplasate în locurile unde există turism.
Bancomatele EuroNet folosesc două scripturi care rulează separat în funcție de țara de origine al cardului, de exemplu.
Dacă folosiți acest bancomat în Constanța iar cardul folosit la retragerea de numerar este unul emis în România, funcționează ca orice bancomat normal, DAR dacă folosiți de exemplu un card emis de alt stat, în acest caz intervine al doilea script care face tot posibilul să însele clientul.
Bancomatele EURONET folosesc două metode pentru a înșela turistul.
Se merge pe logica necunoașterii valorii monedei locale, iar bancomatul încearcă forțarea prelevării unei sume mari de bani unde aplică un schimb valutar cu 15% mai mic decât cel adevărat plus un comision pentru retragerea de numerar din suma ridicată, deci două comisioane la o singură retragere unde se pierde până la 35% în FES din suma retrasă.
Întotdeauna când folosiți bancomate din alte țări, la un moment dat pe display apare întrebarea dacă sunteți de acord cu schimbul valutar facut, ÎNTOTDEAUNA ALEGETI “NU SUNT DE ACORD” sau “CONTINUĂ FĂRĂ ACEASTA CONVERSIE”.
In plus, când achitați prin POS folosind cărți bancare emise de alt stat, alegeți întotdeauna plata prin POS folosind moneda locală și nu moneda cardului, astfel schimbul valutar va fi făcut de către banca dumneavoastră și nu de către softurile de înșelare care se activează de câte ori citesc un card străin.

Proiect finanțat de către Departamentul Românilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030