Pro integrare

Florin Cîțu își nuanțează declarația în ce-l privește pe Vlad Voiculescu: Referitor la situația de la Spitalul Foișor, este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Premierul Florin Cîțu și-a postat pe contul de facebook câteva imagini din ședința Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCNI) și a adăugat un mesaj prin care arată că e nemulțumit de Vlad Voiculescu. Mai mult, Cîțu a sugerat că așteaptă demisia din partea lui Voiculescu, fără însă să o spună cu fermitate:

„Este un lucru pe care l-am cerut de la toţi miniştrii: transparenţă, coerenţă, profesionalism. Aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanţelor sau aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Referitor la situația de la Spitalul Foișor: este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”, a scirs Cîțu.

Reamintim că Premierul Florin Cîțu a ieșit duminică după-masa cu declarații de presă, suprapunându-se conferinței în care ministrul Vlad Voiculescu a încercat să clarifice scandalul evacuării pacienților din Spitalul „Foișor”.

Când a fost întrebat de jurnaliști dacă-l va demite pe Voiculescu, în contextul în care și alți liberali s-au exprimat în sensul acesta, premierul Cîțu a oferit jumătăți de propoziții încâlcite. Într-o primă fază el a spus că nu e nemulțumit că nu a fost încă atins obiectivul de 1600 de paturi la secțiile ATI, apoi a adăugat în privința demisiei că „este o chestiune de onoare”, pentru ca imediat să completeze că „o decizie trebuie luată în cunoștință de cauză” și că în prealabil trebuie vorbit cu primarul Capitalei, care răspunde de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, sugerând că și această structură ar avea o responsabilitate în privința modului în care a fost gestionat transferul pacienților cu Covid-19 din Spitalul Foișor. În final, Premierul Cîțu a spus ferm: Că o decizie în privința demiterii vreunui ministru o ia doar premierul, că „această decizie nu se discută, se anunță”.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Peste câteva ore, premierul a ținut să-și nuanțeze declarația, în scris, în ceea ce-l privește pe ministrul Vlad Voiculescu, formulând pe facebook următoarele: „Referitor la situația de la Spitalul Foișor: este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”.

Citește și:

Premierul Cîțu i-a dublat conferința de presă ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu / Remanierea sau o decizie despre un ministru o ia doar premierul, iar aceasta nu se discută, se anunță – a transmis Cîțu

Ministrul Vlad Voiculescu, despre transferul pacienților de la Spitalul „Foișor”: Lucrurile pot fi blocate din inters politic sau din alte interese

Sursa Foto: Facebook/Florin Cîțu

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...