FOTO Ucraina, în centrul încoronării regelui Charles III, urmare a unei „fericite coincidențe”

0

Ucraina, în centrul încoronării regelui Charles III, urmare a unei „fericite coincidențe”: covoarele de la Westminster Abbey, unde regele Charles și regina Camilla au fost încoronați sâmbătă, 6 mai, semănau cu steagul albastru și galben al Ucrainei.

Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online

Nothing is at the Kings Coronation by chance, everything is meticulously planned.
That’ll be including the giant Ukrainian Flag in the middle of Westminster Abbey.

One of the most important moments in British History, and it will be forever linked with #Ukraine. pic.twitter.com/iLZHp8adOs

— Fynn Watt (@fynnwatt) May 6, 2023

Ucraina, în centrul încoronării regelui Charles III

„Covorul încoronării seamănă cu steagul ucrainean, în ceea ce Palatul a descris drept o «coincidență fericită».

Mulți dintre liderii mondiali și invitații care au sosit sâmbătă dimineață la Westminster Abbey au purtat galben și albastru, asortat cu unele dintre decorurile din marea biserică.

Dr. Jill Biden, prima doamnă a SUA, care participă la încoronare în locul președintelui Biden, a purtat o jachetă, o fustă și mănuși albastre. Ea a fost însoțită de nepoata Finnegan Biden, al doilea copil în vârstă de 22 de ani al lui Hunter Biden și al fostei sale soții Kathleen Buhle, purtând o rochie galbenă cu o pelerină și o bentiță galbenă pe cap”, arată The Telegraph.

Foto: Twitter/ captură video

Asemănarea cu steagul Ucrainei a fost definită drept doar o „coincidență fericită”, dar fotografia cu covorul din Westminister Abbey a devenit virală pe rețelele sociale.

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi regina consoartă Camilla au fost încoronaţi sâmbătă la Abaţia Westminster din Londra.

Colaj foto: Twitter

La ora 14:01, ora României, Arhiepiscopul de Canterbury a pus coroana Sfântului Eduard pe capul lui Charles al III-lea.

„Dumnezeu să-l aibă pe Rege în grija sa”, spus înaltul prelat.

Momentul încoronării a fost marcat de sunetul clopotelor, fiind salutat cu salve de tun pe tot cuprinsul Regatului Unit.

Este singura ocazie în care Charles poartă pe cap coroana în greutate de două kilograme, și care a fost concepută pentru Charles al II-lea.

Citește și: Ciucă îi pune în brațe lui Ciolacu problema pensiilor speciale: „O dată ce ne așezăm cu toate problemele acestea care țin de rocada la guvernare, reluăm și le soluționăm”

Articolul FOTO Ucraina, în centrul încoronării regelui Charles III, urmare a unei „fericite coincidențe” apare prima dată în defapt.ro.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More