FOTO Ziua Victoriei, la Moscova: parada unei dictaturi de mâna a III-a. Prin Piața Roșie a defilat un tanc vechi, avioanele au rămas la sol. Prigojin, semne ale lipsei de respect față de Putin

0

Ziua Victoriei, la Moscova: a fost parada unei dictaturi de mâna a III-a, comentează, pe rețelele sociale, mai mulți influenceri.

Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online

Prin Piața Roșie a defilat un singur tanc vechi, modelul T-34, creat înainte de al doilea război mondial, iar avioanele au rămas la sol, deși vremea era impecabilă.

The parade in Moscow didn’t have any modern tanks, infantry fighting vehicles or aviation. It was one of the smallest in Russian history, taking less than 10 minutes.

There was one T-34 tank that took part in WWII. No Iskanders, Armata tanks, aviation. The walking part of the… pic.twitter.com/WA0EIYnEaj

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) May 9, 2023

Prigojin îi face concurență lui Putin

În plus, șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a dat semne ale unei lipse de respect față de Putin: în timp ce președintele Rusiei vorbea în Piața Roșie, el a lansat propriul mesaj, pe canalul său de Telegram.

„«Avem totul acolo, la televizor, dar ofensiva ucraineană va fi pe teren», a spus Prigozhin, într-o răfuială de jumătate de oră plină de înjurături. «La mulți ani de Ziua Victoriei bunicilor noștri, iar modul în care o sărbătorim este o mare întrebare. Trebuie doar să vă amintiți de ei și nu să vă f***ți în Piața Roșie»”, a spus Prigojin, potrivit The Times.

Șeful mercenarilor s-a plâns că oamenii săi au primit doar 10% din munițiile care le-au fost promise și că nu vor putea lupta în Bakhmut decât pentru „câteva zile”. El a adăugat: „Astăzi, una dintre unitățile ministerului apărării a fugit din flancuri, abandonându-și pozițiile și expunând un front de aproape 2 km lățime. Dacă PMC [Wagner] își părăsește pozițiile, atunci ucrainenii vor veni la Rostov [un oraș din Rusia]”.

Prin Piața Roșie a defilat un tanc vechi

Între timp, în Piața Roșie, de la Moscova, un singur tanc, un T-34, a condus coloana mecanizată din acest an, arată CNN. Nici un alt blindat nu era șenilat. Tancurile moderne, precum T-90, au lipsit de la paradă.

Lista echipamentelor militare cu care a defilat armata rusă

Deși atât Moscova, cât și Sankt-Petersburg au avut loc parade, cel puțin în alte 21 de orașe mari ele au fost anulate, invocându-se probleme de securitate. În centrul Moscovei au fost interzise aplicațiile de taxi, după ce au fost pornite dispozitive de bruiaj GPS.

Evenimente majore, precum „Regimentul Nemuritor” – în cadrul căruia rușii obișnuiți ies pe străzi cu fotografii ale veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial – au fost anulate.

Citește și: EXCLUSIV Loteria Română scoate la vânzare 6.260 de „păcănele” achiziționate în 2013 și niciodată folosite. Acestea ar fi putut aduce venituri de un miliard de euro

Articolul FOTO Ziua Victoriei, la Moscova: parada unei dictaturi de mâna a III-a. Prin Piața Roșie a defilat un tanc vechi, avioanele au rămas la sol. Prigojin, semne ale lipsei de respect față de Putin apare prima dată în defapt.ro.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More