Pro integrare

Franța se adaptează la noul stil de viață

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Străzile au fost aproape goale în orașele din Franța, după ce țara a intrat în stare de urgență marți, la prânz, pentru a combate răspândirea coronavirusului, poliția fiind în alertă pentru a asigura respectarea noilor reguli. Pentru rezidenți, noile măsuri înseamnă adaptarea la un nou mod de viață.

Video de:
Sam BALL
Străzile au fost aproape goale în orașele din Franța, după ce țara a intrat în blocaj marți, la prânz, pentru a combate răspândirea coronavirusului, poliția fiind în vigoare pentru a asigura respectarea noilor reguli. Pentru rezidenți, noile măsuri înseamnă adaptarea la un nou mod de viață.

Aproximativ 100.000 de polițiști și jandarmi au fost dislocați în toată țara pentru a pune în aplicare noile măsuri, persoanele fiind lăsate să circule doar din motivele decretate, cum ar fi să meargă la muncă, să facă cumpărături pentru necesități sau să primească tratament medical.

Proiect sponsorizat de catre Departamentul Romanilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

Oricine iese le stradă trebuie să aibă asupra sa un document semnat prin care să-și explice motivul părăsirii domiciliului.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

“Am ieșit din casă și au existat controale ca parte a„ închiderii “. Ei (poliția) fac verificări și solicită declarația înjurată”, a declarat Clermont Su, rezident din Paris.

“Au verificat și mi-au spus că data viitoare trebuie să avem documentul de fiecare dată când ieșim din casă împreună cu un document de identitate.”

“Cred că este bine, este foarte, foarte bine. Acum trebuie să eradicăm acest virus și, pentru a face acest lucru, toată lumea trebuie să se limiteze. Dacă nu ne limităm, răspândim virusul și acesta este un lucru rău. Deci da, este foarte, foarte bine “, a declarat Latifa Abdeljalil.

Până acum, poliția spune că majoritatea oamenilor respectă regulile. Dar cei care nu o vor face riscă o amendă cuprinsă între 38 și 135 € iar după caz si răspundere penală.
[post]

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...