Pro integrare

Germania acuză Rusia de provocări în cazul mobilizării de trupe la granița cu Ucraina

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ministrul german al Apărării a acuzat Rusia de provocări în cazul recentelor mobilizări de trupe desfășurate la granița cu Ucraina, informează Agerpres.

„Impresia mea este că partea rusă face totul pentru a provoca reacţii”, a declarat ministrul german al apărării, Kramp-Karrenbauer, pentru postul de televiziune ARD, cu puțin timp înaintea unei videoconferințe cu miniștrii apărării din țările NATO.

Rusia şi-a mobilizat mii de soldaţi la frontiera sa cu Ucraina, ţară care aspiră să adere la NATO. În paralel, de la începutul anului au fost reluate în estul Ucrainei confruntările între forţele Kievului şi separatiştii proruşi.

„Suntem angajaţi alături de Ucraina, lucrurile sunt clare”, a spus ministrul german.

În acelaşi timp, este evident că preşedintele rus  „nu aşteaptă decât un pas (al Ucrainei) în direcţia NATO care să-i servească drept argument pentru a acţiona şi mai mult”, a adăugat Annegret Kramp-Karrenbauer referitor la riscurile unui conflict direct între Moscova şi Kiev.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Oficialul german a subliniat că situaţia este urmărită „cu îngrijorare”.

„Vom face totul pentru ca lucrurile să nu degenereze”, a adăugat ministrul german al apărării.

Purtătoarea de cuvânt a administraţiei prezidenţiale ucrainene, Iulia Mendel, a declarat luni că Rusia a comasat peste 40.000 de soldaţi în apropierea frontierei estice a Ucrainei şi alţi 40.000 de soldaţi în Crimeea.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut marţi Rusiei să-şi retragă trupele pe care le comasează la frontiera cu Ucraina şi a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică, nu Moscova, este cea care va decide dacă Ucraina va deveni membră a organizaţiei

Editor : M.L.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...