Germania.Lovitura împotriva criminalității organizate în zona Düren

Milioane de euro câștigate în Germania de un clan de turci care au exploatat ani la rând muncitori aduși din România

Presse portal
În cursul acestei săptămâni, au fost percheziționate 48 de locuințe și localuri la Düren, Köln, Datteln, Bergisch Gladbach, Bergheim, Aachen și în Hessen, iar cinci persoane au fost arestate, potrivit presseportal.de.

Ancheta vizează 32 de persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 47 de ani, coordonate de un bărbat de 47 de ani acuzat acum de evaziune fiscală, trafic de persoane și exploatarea forței de muncă, între altele.

Toți suspecții sunt etnici turci, care provin din aceeași familie.

Investigațiile au vizat mai multe firme de demolare conduse de bărbatul de 47 de ani, care erau înscrise pe numele unor terți. Cu aceste companii, suspectul și complicii săi au generat venituri de milioane de euro în ultimii șase ani. Muncitorii recrutați exclusiv din Europa de Est, în special din România și Moldova, erau plătiţi cu mai puţin de cinci euro pe oră. În plus, cei mai mulți lucrători nu au fost înregistrați la agenția de securitate socială sau la autoritățile fiscale.

Autoritățile fiscale au pierdut astfel contribuții la asigurările sociale și impozite pe salarii de aproape jumătate de milion de euro. Șeful grupării a investit încasările din infracțiuni în imobile închiriate cu sume mari muncitorilor deja exploatați, ceea ce a oferit grupării încă o sursă profitabilă de venit.

În timpul anchetei s-a stabilit că gruparea făcea și trafic de droguri.

În urma anchetei, au fost confiscate patru proprietăți în valoare de peste 480.000 de euro și trei vehicule.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Sursa: presseportal.de digi24

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More