Germania – Informații privind tranzitul rutier prin Ungaria pentru cetățenii români care doresc să călătorească din România în Germania

Informații privind tranzitul rutier prin Ungaria pentru cetățenii români care doresc să călătorească din România în Germania
În urma demersurilor întreprinse la nivel diplomatic, autoritățile ungare au făcut cunoscut că tranzitarea pe cale rutieră a teritoriului Ungariei dinspre frontiera cu România, pentru călătorii în direcția Austria-Germania, poate fi permis cetățenilor români cu titlu de excepție, în cazuri umanitare sau în alte situații temeinic justificate și exclusiv pe baza unei autorizații de tranzit acordate de poliția ungară.

În acest scop, a fost instituită o procedură care prevede depunerea cererilor și, după caz, obținerea autorizațiilor de tranzit prin internet, în format electronic.

Cererea de acordare a unei astfel de autorizații de tranzit se formulează în limba maghiară sau în limba engleză și se transmite online, direct de către persoana interesată, la una din următoarele adrese de poștă electronică (e-mail) ale poliției ungare:

AICI și AICI 

 

La cererea adresată poliției ungare se atașează documente care justifică necesitatea călătoriei spre Germania (de exemplu: atestatul de înregistrare la oficiile de evidență a populației din Germania – Anmeldung / Meldebescheinigung; contractul de muncă; dovezi privind stringența unei deplasări din motive umanitare, cum ar fi efectuarea unei operații chirurgicale în străinătate etc.).

Poliția ungară va răspunde numai solicitărilor recepționate prin canalele de corespondență specificate anterior, într-un termen de 3 zile lucrătoare, în funcție de volumul cererilor. Este posibil că răspunsul să fie comunicat doar în limba maghiară.

În cazul acordării unei autorizații de tranzit în format electronic, aceasta trebuie să fie prezentată la controlul de la frontiera dintre România și Ungaria. Ulterior, în timpul traversării teritoriului Ungariei pe cale rutieră, este obligatorie respectarea cu strictețe a rutei de tranzit indicate de poliția ungară.

Deciziile de acordare a autorizațiilor de tranzit aparțin exclusiv poliției ungare și nu pot fi influențate de misiunile diplomatice sau de oficiile consulare române.

sursa Consulatul de la Stuttgart
[post]

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: