Germania – informații utile dacă te gândești să iei o casă prin credit ipotecar

Pentru că observăm tot mai des persoane care pun aceiași întrebare”Este cineva care a cumparat o casă/apartament în Germania?” am ales sa dezbat puțin tema:

Creditul ipotecar, legislație Europeană 🏚🏘🏦

Aprobarea unui credit ipotecar este visul a 7 din 10 persoane.
Un credit ipotecar il puteți obține de la o bancă, o furmă de construcție sau alte tipuri de instituții şi garantați cu imobilul pe care îl achiziționați

Sprechen deosebire de creditul de nevoi personale, creditul ipotecar are o rată a dobânzii mai mică și o perioadă de rambursare mai mare. Dar dacă nu vă achutaţi ratele visul dumneavoastră se transformă într-un coşmar şi instituția care v-a acoedat creditul ipotecar poate să vândă imobilul şi să îşi recupereze creanța.

În urma unei evaluări a bonității dvs. Instituția la care apelați pentru acordarea creditului poate să stabilească dacă vă permiteți creditul respectiv.

Teoretic şi practic puteți să obțineți un credit imobiliar și de la creditori cu sediul în alte țări din UE. Cu toate acestea țara în care vă desfăşurați activitatea, domiciliați sau unde se află imobilul pot influența Instituția care vă aprobă sau nu creditul.

De aceea consider că este foarte important să înțelegeți cum vă este evaluată bonitatea.

Evaluarea bonității

Înainte să vi se aprobe un credit sunteți Chemnitz cu “o tonă” de acte, semnați altă “tonă” de acte, de ex.: fluturasi salarii, contract chirie, alte rate etc şi prin aceste semnaturi este şi aceea prin care dvs le damit dreptul să vă interogheze Schufa (bonitatea)

Instituția vă poate oferi un credit ipotecar doar dacă evaluarea sa arată că sunteți în măsură să îl returnați.

Băncile refuză deseori să acorde credite persoanelor care doresc să cumpere imobile în alte țări sau persoanelor ale căror surse de venituri sau locuri de reședință nu se află în țara în care este situată banca, cu toate acestea ele nu îi pot discrimina pe cetățenii europeni doar pe motivul cetățeniei.

Dacă considerați că ați fost discriminați datorită cetațeniei urmați următorii paşi sau contactați-mă:

– adresați o reclamație băncii prin care cereți să vi se aducă la cunoştiință motivul refuzului;

-dacă refuzul se bazează exclusiv pe motivul cetățeniei cereți sfaturi sau asistență de la FIN-NET (Rețeaua de soluționare a disputelor financiare), care are rolul de mediator în conflictele dintre cetățeni și furnizorii de servicii financiare, precum băncile.

Informații de bază pentru a evalua și compara ofertele:

Când vă face o ofertă fermă, creditorul trebuie să vă pună la dispoziție și fișa europeană de informații standardizate (FEIS). Acest document standard este menit să vă ofere informații cât mai complete privind termenii și condițiile creditului ipotecar oferit.

FEIS oferă următoarele informații:

valoarea împrumutului
durata împrumutului
tipul de dobândă
suma totală care trebuie rambursată
dobânda anuală efectivă (DAE): un număr reprezentând costul total al împrumutului, exprimat ca procentaj anual; DAE este indicată pentru a vă ajuta să comparați diferite oferte
toate costurile care urmează a fi plătite, periodic sau o singură dată
numărul, frecvența și valoarea tuturor plăților
informații privind condițiile de rambursare anticipată și cheltuielile pe care va trebui să le suportați dacă decideți să achitați împrumutul înainte de data prevăzută
în cazul contractării unui împrumut în valută: exemple care explică efectele potențiale ale modificării cursului de schimb asupra creditului ipotecar.
FEIS vă permite astfel să comparați ofertele de la diferiți furnizori de credite pentru a o selecta pe cea care vi se potrivește cel mai bine. Dacă nu ați primit acest document din partea furnizorului de credit, îl puteți solicita.

Cel puțin 7 zile pentru a evalua ofertele sau pentru a vă retrage dintr-un contract de creditare
În baza normelor UE, creditorul sau intermediarul de credit trebuie să vă acorde cel puțin 7 zile pentru a analiza oferta; în unele țări din UE, legislația națională vă poate oferi chiar mai mult timp.

În baza legislației naționale se stabilește dacă instituția de credit vă poate cere să plătiți o despăgubire, în cazul în care rambursați împrumutul mai devreme.

Dacă este prevăzută o astfel de despăgubire, ea nu ar trebui să depășească pierderea financiară suferită de creditor.

Asigurarea creditelor ipotecare și alte servicii
Asigurarea creditului ipotecar intervine în cazul în care vă confruntați cu circumstanțe care vă împiedică să vă rambursați datoria (pierderea locului de muncă, boală, deces).

Creditorii vă pot cere să încheiați o poliță de asigurare a creditului.

Uneori vă pot propune o poliță, la pachet cu creditul ipotecar, dar acest lucru nu poate fi o condiție pentru obținerea împrumutului.

Aveți întotdeauna libertatea de a căuta condiții mai bune la alți asiguratori, atâta timp cât nivelul de garanție oferit de diversele polițe este echivalent cu cel solicitat de creditor.

Totuși, ați putea fi obligat să deschideți un cont curent sau de economii la instituția care vă oferă creditul, pentru a plăti rata din contul respectiv.

Titlu şi referinţă
Directiva 2014/17/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 4 februarie 2014 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile rezidențiale și de modificare a Directivelor 2008/48/CE și 2013/36/UE și a Regulamentului (UE) nr. 1093/2010 Text cu relevanță pentru SEE
JO L 60, 28.2.2014, p. 34-85 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

care este în vigoare: Acest act fost modificat. Versiunea actuală consolidată: 01/01/2018

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: