Ultimate magazine theme for WordPress.

Germania – Plata chiriei este în continuare obligatorie, dar

217

Conform informațiilor publicate pe pagina de internet a Ministerului Federal al Justiției și Protecției Consumatorilor – chiriașii spațiilor rezidențiale (de locuit) / spațiilor comerciale care nu mai pot achita chiria ca urmare a efectelor pandemiei Covid-19 – vor fi protejați – prin restricționarea dreptului proprietarilor de a rezilia contractele de închiriere.

Atenție – Plata chiriei este obligatorie în continuare.

Chiria neplătită în perioada 01.04.2020 – 30.06.2020 – ca urmare a efectelor pandemiei Covid-19 – nu poate reprezenta motivul invocat de proprietar pentru rezilierea contractului de închiriere.
Datoriile acumulate la plata chiriei în perioada 01.04.2020 – 30.06.2020 – ca urmare a efectelor pandemiei Covid-19 – nu pot reprezenta motivul invocat de proprietar pentru rezilierea contractului de închiriere pentru o perioadă de 24 de luni (adică până la data de 30.06.2022). Dacă după această dată (30.06.2022) chiriașul continuă să aibă sume restante la plata chiriei din perioada 01.04.2020 – 30.06.2020, proprietarul are dreptul să reziliere contractul.
În situația în care există anumite sume datorate de chiriași dinainte de 01.04.2020 sau alte motive pentru care proprietarul solicită rezilierea contractului de închiriere (de exemplu, proprietarul dorește să se mute în imobilul pe care l-a avut închiriat o anumită perioadă de timp), proprietarul are dreptul să reziliere contractul de închiriere .
Chiriașul trebuie să notifice proprietarul referitor la imposibilitatea temporară, ca urmare a efectelor pandemiei Covid-19, de a plăti chiria. Pentru a-și susține afirmațiile chiriașul poate folosi documente justificative cum ar fi un document emis de angajator care atestă pierderea unei părți din venit.
În funcție de la caz la caz – este posibil ca – pentru chiria neplătită la timp – proprietarii să calculeze o dobândă. Trebuie subliniat faptul că suma reprezentând chiria trebuie plătită în continuare, chiar și în contextul pandemiei Covid-19. În cazul în care chiria nu este plătită la timp, suma respectivă devine o sumă restantă de plată (adică o datorie a chiriașului față de proprietar).
Termenele stabilite de autoritățile germane, conform celor precizate mai sus, pot fi prelungite în anumite condiții.
Informații detaliate privind protecția chiriașilor în contextul pandemiei Covid-19 pot fi accesate pe pagina de internet a Ministerului Federal al Justiției și Protecției Consumatorilor
https://www.bmjv.de/DE/Themen/FokusThemen/Corona/Miete/Corona_Miete_node.html

Citeste si:  Coronavirus, echipa chineză: "Ne aflăm în Italia pentru a returna ajutorul primit cu timp in urmă"

[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.